onsdag 19 augusti 2015

Statsministern bönhörd

UPPDATERAT
Han sade ju i sitt tal i söndags i Vasaparken att det krävdes "en benhård vilja från var och en av oss för att ta makten över vårt samhälles framtid". Och nu har en tjuv på 7-Eleven blivit nedsparkad och förd medvetslös till Sahlgrenska i Göteborg. Här står en okänd man upp för att man inte ska stjäla i affären och det blir bråk. Tjuven blir nedsparkad och nästan dödad. Den som såg tjuven hade en benhård vilja att inte tillåta tjuvar som stjäl. 

Först uppgav polisen att det var ett vittne, en oskyldig som hade blivit nedslagen, för så tror vi att det fungerar. Den oskyldige får sätta livet till, som det blev förra veckan när fem personer mördades i Sverige. Ännu den här veckan har jag inte hört talas om mord, men misshandel förekommer naturligtvis. Här var det tjuven som drog det kortaste strået. Men inte vill väl ens statsminister Stefan Löfven ha det så här i Sverige? Att vi var och en ska vara benhårda och själva ta till våld för att få ett laglydigt samhälle.

Här är polisens rapport om händelsen. 

12:16
Här skriver polisen Martin Marmgren om att en person i Tensta misstogs för att vara polis och misshandlades av ett gäng ungdomar i förra veckan. Så där en 20-30 personer. Ja, det är att vara benhård och ta makten över samhällets framtid, eller hur statsministern?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar