tisdag 25 augusti 2015

Mona Sahlin hade inte slöja

UPPDATERAT
Inte i går i Aktuellt, men det var inte länge sedan hon hade detta. Inte länge sedan som massor av kvinnor tog på sig slöjor för att visa sin solidaritet med en kvinna, som påstod att hon hade blivit överfallen, vilket visade sig inte vara sant utan det var en kupp. Hon blev till och med överfallen och misshandlad två gånger. Var påhittat. Det var en vänsterkupp. Men det hann gå runt världen då 2013 i augusti i inslag om hur det såg ut i Sverige. Hur solidariska svenska kvinnor var. 

Nu var det någon slags omvändelse under galgen som Mona Sahlin har gjort för att visa på att kvinnor minsann blir nedvärderade och förtryckta under islam. Hon jobbar hårt för att tillsammans med Svensk-somaliska stödföreningen komma till rätta med detta. Enligt denna förening har radikaliseringen gått långt. Och det är bråttom. I inslaget framträder en man som har sin dotter hos IS. Hennes man har blivit dödad och hon vill tillbaka till Sverige. Hon hade tänkt att bli läkare, men radikaliserades.

SVT talade med Mona Walter, men beskrev inte det hon berättar på facebook om hur hela teamet från SVT tvingades bort och att det är därför som bilderna i Aktuellts inslag inte kommer från Rinkeby på slutet. De jagades bort helt enkelt, men det berättade inte SVT. De vill inte vara en del av den högervridna propagandan. Med bilder kan man uppvigla också. Det gäller att tassa lagom på tå. För er som inte vet kanske det är läge att nämna att Mona Walter är svart och att hon var muslim tidigare, men har gått över till kristendomen. Rinkeby är inte Sverige säger de svarta männen. Där ska kvinnor vara ärbara och täckta. 
8:44
Här går SVT Nyheter ut på facebook och säger att de mycket tydligt redogjorde för att det blev en hotfull stämning och att de snabbt fick lämna platsen. Nej, det framgår inte av det inslag som finns och visas nu. Så man måste sitta bänkad framför Aktuellt och följa varje ord noggrant? För att få veta mer? Den tiden är förbi då TV hade en kanal och Aktuellt var allt man tog del av.
14:42
Här hade de lyckats få tag på två invandrarkvinnor i Gomorron Sverige i morse, där den ena Hanna Gadban liberal debattör företrädde linjen att kvinnor blir förtrycka av islam och i förorterna, medan den andra Seluah Alsaati, vänsterpartiet menade att alla män är förtryckare och kvinnor förtrycks överallt. Jo just det alla män är djur som ROKS kläckte ur sig eller talibaner som Gudrun Schyman sade. Visst. Alsaati har dessutom stavats fel av SVT. Inte så lätt med alla namn. Så jag undrade vem det var först. Men alla män kan man verkligen inte dra över en kam. Det är förfärligt att detta framförs i SVT år 2015. 


I SVT:s inslag beskrivs hur detta är en ärbar kvinna,
 respekterad för hon är inte attraktiv.
Den underliggande synen är att män inte kan kontrollera sig själva.
Därför måste kvinnor täcka sina kroppar. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar