fredag 28 augusti 2015

Storbritannien invaderas av 330 000 migranter

UPPDATERAT
Antalet migranter till Storbritannien från EU har ökat med 40 procent på ett år till 330 000. Premiärminister David Cameron hade lovat att istället reducera antalet migranter till landet med tiotusentals. Detta har misslyckats. De illegala migranterna beräknas vara 1,1 miljoner i landet. Migranterna från Rumänien och Bulgarien till landet har ökat med nästan 50 procent till 53 000 på ett år. Dessa länder står nu för 22 procent av all migration inom EU. 

Strömmarna av migranter genom Europa är lika stora som under andra världskriget, säger migrationsminister James Brokenshire. Storbritannien har också tagit emot 196 000, som kommer från andra länder än EU. Storbritannien är emot att fördela flyktingar över Europa med tvång, vilket EU väntas föreslå inom kort. Hälften av befolkningen tycker att en av de viktigaste politiska frågorna just nu är att bevaka landets gränser. Det bor redan 64 miljoner i Storbritannien på 243 610 kvadratkilometers yta.
8:37
I Österrike utspelades det värsta massmordet sedan andra världskriget på flyktingar som hittades döda vid vägkanten i en lastbil. Kring 70 människor fanns i bilen enligt senaste nyheter. De var döda sedan ett par dygn och upptäcktes när en illaluktande vätska började rinna ut från lastbilen. En rumänsk medborgare har registrerat lastbilen i Ungern. Nu kräver Österrike att EU måste stoppa denna handel med människor. Det pågår just nu samtal i EU om flyktingsituationen i Europa. Flera hundra drunknade i går på Medelhavet och flyktingströmmen tar inte slut. Men EU har inte förmåga att ta hand om detta. Trots att duktiga Sverige har varit med och hjälpt till med fartyget Poseidon. 
10:02
Det var 71 döda i lastbilen, vuxna kvinnor och män. Inga barn. Troligen är de döda från Syrien. Tre är anhållna i Ungern. Men de riktiga skurkarna förmodas finnas i Rumänien.
11:35
Nya uppgifter på presskonferensen om morden. Det fanns fyra små barn bland de döda och åtta kvinnor. Två bulgarer är bland de tre gripna, men fortfarande tror man att de som står bakom flyktingsmugglingen finns i Rumänien. Det var tre pojkar i åldrarna 3, 8 och 10 år och en flicka på ett och ett halvt år bland de döda. Femtionio var vuxna män.
13:09
Den som troligen hade hand om lastbilen och nu sitter anhållen tillsammans med två andra är bulgarisk medborgare med ursprung i Libanon.
15:52
Hundratals ensamkommande barn dumpas i Göteborg. En pojke hittades medvetslös och har nu avlidit meddelar polisen i Göteborg. På en vecka har 206 barn sökt asyl i Göteborg. Tanken var att omkring 40 barn skulle söka asyl per vecka. 
17:44
Göran Persson tidigare statsminister anser att "armen ska vridas om" på de som inte tar ansvar för flyktingar. Jaha? Så det hjälper att ta till våld?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar