söndag 23 augusti 2015

Senaste terroristen

UPPDATERAT
Det var den här marockanske mannen som började skjuta passagerare på ett tåg i Europa, men han övermannandes av tre amerikaner och en engelsman innan han kunde döda någon. Hann bara skada ett antal. Skyddsänglarna tyckte inte han skulle få härja fritt tydligen eftersom de alla hade placerats på samma tåg. Såvitt känt var det av slumpen. 
Han heter Ayoub El-Khazzani är 26 år och har gått så fel man kan i livet. Fyra länders säkerhetstjänster hade ögonen på honom. Det var på ett tåg mellan Amsterdam och Paris som detta hände. Han hade med sig en kalasjnikov AK 47 och öppnade eld.

Det var fyra män som tog ned terroristen. Spencer Stone hade hört honom ladda vapnet på toan. Han är amerikan och i amerikanska flygvapnet. Han tacklade terroristen och blev skadad av knivhugg. Alek Skarlatos hjälpte honom. Han är från Nationalgardet i Oregon. Anthony Sadler hjälpte också till, studerande från Kalifornien. Samt en brittisk affärsman IT-konsult som heter Chris Norman. De har redan fått medalj för sitt ingripande, som räddade livet på ett stort antal människor. Bra gjort!
26.8.2015
Marockanen har sagt att han bara är en fattig hemlös som råkade hitta en kasse med vapen och tänkte råna tåget. Hans bror har intygat inför Gud att detta är sant. Men naturligtvis behöver inte muslimer tala sanning för oss som är kristna. El-Khazzani blir nu åtalad för terrorism och det ville han undvika.  Han var inte så fattig eftersom han köpte en biljett till första klass på tåget. Och han åkte till Turkiet i maj, vilket han nu förnekar. Han tittade på en jihad-film på tåget innan han anföll de andra passagerarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar