fredag 21 augusti 2015

Det brinner varje dag

UPPDATERAT
Sverige brinner. Gamla Eksjö brann i söndags. I dag brinner ett hyrehus i Boden och ett gammalt konditori i ett 1600-talshus i Norberg. Det är Elsa Anderssons konditori som har legat där sedan 1916. Historien försvinner genom bränder. Så här såg konditoriet ut när det fanns. Här är hemsidan för detta anrika kondis.
7:48
Ja så var det grov mordbrand mot polisstationen i Tumba plus explosion vid en polisbil lite senare. Eftersom det var fyra poliser i bilen betecknas detta som mordförsök.
18:13
Och även mot Elsa Anderssons konditori var branden anlagd. En undersökning om grov mordbrand har inletts. Branden i Boden startade på uteplatsen och spred sig. Låter anlagt det också. Huset tillhörde det kulturella arvet i Boden från början av 1900-talet. Trista tider!
22.8.2015
Författaren Lars Gustafsson är så upprörd "att blodet kokar" över att detta gamla fina konditori har blivit nedbränt. Men i nyheterna i går morse i SVT var det inte värt ens att nämnas fast de berättade att huset i Boden hade brunnit. Så sållas nyheterna.
2.10.2015
Ägaren vill bygga upp Elsa Anderssons konditori igen. Det är en försäkringsfråga i dagsläget och ingen vet ännu om det är möjligt, men ambitionen finns. Bra tycker jag! Ingen är ännu gripen för mordbranden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar