torsdag 13 augusti 2015

Oisín Cantwell stolt över Aftonbladets sanning

Han tycker att Aftonbladet har gjort något förnämligt som genom sin kriminalreporter Richard Aschberg har avslöjat hur mamman och hennes son dog på Ikea. De har berättat sanningen och de döljer inte fakta, menar han. Han hånar Flashback och det får han gärna göra. Jag anser också att det är en riktig skitsajt, som inte borde finnas. Bara spekulationer sida upp och sida ned. 

Jag efterlyste dock själv sanningsenliga rapporter om läget  i går, för det var spekulationer lite överallt på nätet om vad som egentligen hade hänt på Ikea. Inte bara på skitsajter. Det är inte bra för ett land när ryktena hinner gå många varv innan någon sätter stopp på dem. Nu har vi bara fått höra Aftonbladets sanning och jag vill nog ha åtminstone en rapport till från ett annat håll om vad som hände där på Ikea, innan jag tror på den berättelsen.

Det är absolut inte något att vara stolt över att Aftonbladet tog bladet från munnen och berättade det de visste. Det är tidningars uppgift. De behöver inte göra som polisen, hålla tyst av utredningstekniska skäl. Men oftast är kvällstidningar lojala med polisen, för annars får de ju inte veta något mer nästa gång. Då blir de avskurna från vidare information inifrån polisen.

Ett land är illa ute om folket inte längre kan lita till varken första eller tredje statsmakten. Således varken regering eller medier. Riksdagen är den andra statsmakten, men den kan man väl inte begära så mycket av. Jag som har följt landet längre än Oisín Cantwell (som föddes 1964 i London) känner att det som behövs är att någon stark politiker säger ifrån och visar ut riktningen på ett annat sätt än hitintills. Statsminister Stefan Löfven ska hålla sommartal i Vasaparken i Stockholm på söndag. Kan han möjligen säga något konkret och bra? Något som samlar folket? Inte troligt. Men hoppet är det sista som överger människan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar