onsdag 10 mars 2021

Annie Lööf tänker inte äta upp sin sko

 Annie Lööf lovade att äta upp sin sko om hon någonsin skulle sätta sig i en regering med socialdemokraterna. Det var länge sedan, nästan tio år har gått sedan dess, och nu vill hon absolut sitta i en regering med socialdemokraterna. Valåret har redan börjat uppenbarligen. Då var det för att hålla vänsterpartiet borta som hon gick i allians med (s). Nu är det för att hålla sverigedemokraterna borta från makten. 

Kan ett parti som jobbar hårt för att hålla andra partier borta verkligen attrahera väljare? Svaret lär vi få i september 2022. Det kommer att hända mycket innan dess. Sverige verkar utifrån vara ett kaosartat land där brottsligheten frodas och pandemin har skapat mycket kritik eftersom så många är döda nu - fler än 13 000 - med denna covid-19. Vaccinationen låter vänta på sig, men till valåret ska den vara klar för hela befolkningen. Regeringen satsar miljarder på inköp av vaccin och vill att summan som satsas på detta ska höjas från 4,5 miljarder till 11 miljarder. 

Jag har sett det genom decennierna hur socialdemokraterna vilar på lagrarna under några år och så kommer valfläsket lagom till valåret. De ska till och med pytsa ut lite mer pengar till pensionärerna under september månad i år. Så alla ska känna sin tacksamhet till detta parti och särskilt då de två miljoner invandrare, som har tagits hit och deras barn och barnbarn. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar