torsdag 18 mars 2021

Enpartistaten hotad vid ett maktskifte

 UPPDATERAT

Statsminister Stefan Löfven är så rädd att bli av med makten och därmed inte längre få styra Sverige att han säger att demokratin är hotad vid ett maktskifte. Jag som trodde det var väljarna som bestämde över Sverige inte han. Demokrati var det väl länge sedan vi hade? Det var på den tiden när folket var överens om att socialdemokraterna var de som regerade bäst och dessutom röstade på dem. 

I hundra år har detta parti styrt oss med en del avbrott för något annat. Nu är statsministern rädd för att enpartistaten är hotad. Det vore väl bra att låta någon annan försöka föra någon slags politik, särskilt om folket säger så. Stefan Löfven låter som den rumänske diktatorn Ceausescu, som höll glödande tal ända tills folket avbröt honom och hans fru och avrättade dem. Han begrep ingenting. Han som hade varit en landsfader. 

Så ser det ut när människor går in i ett system och inte kan se något annat framför sig. Och nu gäller det att skrämma folket, så att de inte vågar annat än att rösta på Stefan Löfven. Han har god hjälp av statliga televisionen. Hur fega är svenskarna? Kan de tänka själva eller går de i socialdemokratins ledband? Valåret har börjat fast det inte ens har gjort det. Hur ska regeringen nu gömma undan allt elände som har drabbat Sverige? Arbetslösheten, våldet, morden, skjutandet och pandemin, som är mycket värre här än i grannländerna. Nedan ser ni alla socialdemokratiska regeringar i Sverige. 

18.3.2021

Här fick statsministern svar på tal. Det behövdes. Kristersson menade att sådana anklagelser som Löfven kom med brukade man höra i icke demokratiska länder. Och han kallades också Sveriges svar på Donald Trump. Tänkte han verkligen godta valresultatet nästa år?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar