onsdag 24 mars 2021

En medelålders vit mördare blev 21-årig muslim från Syrien

 Det var inte en medelålders vit man som sköt ihjäl tio människor i Boulder i USA, som först förmedlades av bland andra DN, utan en 21-årig invandrare från Syrien. Ahmad Al Aliwi Alissa heter han och han kom till USA år 2002. Han har blivit mobbad i skolan och haft psykiska problem enligt släkten. Han blev mer och mer paranoid för sex år sedan har hans äldre bror berättat. Han beskrivs som ensam och kände sig förföljd. Han ville prata med sin mamma när han togs av polisen.

Eric Talley heter polismannen som dödades av Ahmad Alissa. Han kom först till platsen och han blev skjuten i huvudet. Han blev 51 år. De andra som dödades var vanliga medborgare, som handlade i denna mataffär. 

Ingen hade kunnat tro att Ahmad Alissa skulle skjuta som han gjorde nu. Han har tidigare aldrig haft något vapen, men han hade köpt mordvapnet sex dagar innan mördandet startade. Det är något fel på vapenlagarna i USA, men det verkar inte gå att göra något åt detta. Han har dock varit våldsam tidigare och slagit en kamrat i huvudet i skolan. Ahmad Alissa hade ett konto på facebook där han citerade Muhammed.  Men det gör ju många muslimer. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar