onsdag 31 mars 2021

Regeringskansliet bevakades av kriminella i Securitas

 Hur nära en statskupp är vi egentligen? Securitas som skulle bevaka regeringskansliet hade tydligen kriminella anställda, som lade beslag på Glock. Ni vet pistoler som man kan skjuta människor med. En av dessa pistoler hittades hos en ung pojke på 15 år, som sedan dömdes för att ha försökt mörda en ledare för ett kriminellt nätverk. Så kriminella har infiltrerat Securitas och de har haft tillgång till det tiotal pistoler, som stals från regeringskansliet plus då ammunition. Det hände vid flera tillfällen. 

Hela förundersökningen är nu nedlagd. Ingen åtalas fast en man i 30-årsåldern greps ett par veckor år 2019 efter att stölderna blivit kända. Han var misstänkt för stöld och grovt vapenbrott. En annan av pistolerna fanns med på bild i mobilen hos en kriminell. Han åtalades för innehav av vapnet, men friades av tingsrätten. 

Vad är det som händer? Vem skyddas av åklagare och kan inte åtalas? Varför kan inte mannen i 30-årsåldern ställas inför rätta? Är han så viktig att han inte går att åtala? Kan de kriminella när som helst ta sig in i vapenrummet utan att upptäckas? Fungerar inte kamerorna i regeringskansliet? Frågorna kring detta är många och svaren få. 

Den här solbrända (?) handen höll i en av de pistoler som stals från regeringskansliet. Han hävdade att det inte är olagligt att hålla i en pistol. Bara att äga den. Så han friades. 
Det var den här solbrända (?) handen som höll i pistolen, menar polisen. Men det är inte brottsligt att hålla i en pistol.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar