fredag 26 mars 2021

Använder du plastpåsar lille vän?

 Per Bolund (mp) säger att plastpåseskatten har varit en succé för människor har slutat att använda så många plastpåsar. Jaså? Jag använder exakt lika många som förut, men undviker att köpa de dyra. Det finns ju andra på rulle, som är mycket billigare. De kostar kring en krona styck. Billigare till och med än de som jag köpte tidigare i affären. Plastpåsar behövs för sopor och annat. Det är först när oljan och återvunnen plast försvinner, som det blir nödvändigt att gå över till papper eller andra material. 

Dessutom har jag kassar för att bära hem mat och annat. De är gjorda av plast de också. Av återvunnen plast och de kostade tio kronor styck. Jag har två. Miljöpartiet har tjänat ut i Sveriges riksdag tycker jag. De har så världsfrånvända idéer. Koldioxiden är det som växter behöver och de i sin tur producerar syre som är livsviktigt för oss. De där idéerna om uppvärmningen av jorden är på tok. I svenska fjällen har trädgränsen en bra bit att klättra innan de når samma höjd som på medeltiden. Ingen mänsklig påverkan då. 

Propagandan är intensiv för att få oss att fatta att vi måste ha samma klimat som på 1920-talet. Jaha nyss konstaterades att julkalendern förra året ville få oss att tro att 1920 var kallt och fullt av snö, plus snöande hela tiden. Men det stämde inte. Särskilt december 1920 var rätt varmt. Varken vädret eller klimatet har ändrat sig så mycket att vi behöver vara oroliga. Som ni ser till höger (bland bilderna i marginalen) så hade vi snö här på juldagen förra året. Rakt österut från Stockholm.  Bilden är från SMHI. Tryck på bilden så går den bättre att läsa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar