måndag 15 mars 2021

Ny lag mot muslimer i Danmark

 I dag inför socialdemokraterna i Danmark med hjälp av andra partier en lag mot "antidemokratiska donationer", vilket ska stoppa muslimers försök att bygga Danmark fullt med moskéer genom donationer från Saudiarabien. Något liknande finns inte i Sverige, för här är statsministern plus andra socialdemokrater fullt uppptagna med att hålla svenska högerkrafter borta från regeringen, sverigedemokraterna således. De kampanjar mot dem hela tiden istället för att ägna sig åt den makt de redan innehar. 

I Sverige är var fjärde svensk moské finansierad av Saudiarabien och därmed går det att påverka muslimer att omfatta den extrema tolkningen som det landet har av islam. Det är ett problem för i första hand muslimer för det innebär att hedersbrott, våld och att betrakta judar som andra sortens medborgare fortlever. De muslimer som ibland säger: men jag är icke extrem och umgås med demokratiska tankar, har liten talan där. 

Islam är en religion som inte har utvecklats på minst tusen år utom med hjälp av diverse gubbar, som har tolkat koranen på sitt eget vis. Kristendomen har försprång där genom att den religionen är 2 000 år gammal och har gått igenom många omformningar. I Sverige blev vi fria till slut från svenska kyrkan på 2000-talet och får vara hedningar eller troende på vad-som-helst om vi vill. 

Men som sagt för muslimer gäller inte alls detta. Istället har Sverige gjort det besvärligt för många av dem genom att låta invandringen vara fri i stort sett ändå fram till nu. När pandemin satte stopp för en del av den. Islam är Sveriges religion nummer två och de krafter, som vill omvandla landet till en koloni där vi ska vara underställda denna religion pågår alldeles konkret. Islamistiska aktivister ser det som sin rättighet att lägga sig i vad deras grannar sysslar med i invandrarområden, att ta avstånd från det svenska sättet att leva och underkänna demokratiska värderingar. Men samtidigt utnyttja alla välfärdsstatens många sätt att få bidrag. 

Det här är absolut inte något nytt, men för svenska politiker har det varit svårt att erkänna att muslimer i mångt och mycket är olika oss, därför att de blandar ihop politik och religion. Dessutom finns det inget överhuvud, som kan säga åt olika extremistiska grenar av denna lära, att rätta till sig.  Imamerna styr själva sina moskéer. Socialdemokraterna kommer förmodligen dessutom släppa in en muslim som styrande i deras gamla Broderskapsrörelse: Socialdemokraterna för tro och solidaritet. Det ska vara fritt för alla religioner, men hur fritt blir det när en muslim anses kunna väljas som styrande?

Vill vi behålla vårt demokratiska styrelsesätt i Sverige? Kanske är det redan en smula för sent, för varje dag flyttas gränserna längre fram genom att praktik ersätter teori. Hedersförtrycket är stort redan och häromdagen kidnappade en pappa sin dotter för att ta henne utomlands och få makten över henne. För hon var sju år och då övergår vårdnaden i muslimska länder till fadern, för han ska förbereda henne för att giftas bort i tonåren, innan hon är myndig. Pappan är medborgare i Syrien. Det var andra gången detta hände. Inget straff att tala om första gången. Villkorlig dom. 

I Sverige har befolkningen gått från en procent muslimer på 90-talet till mer än åtta procent i dag. I USA är det fortfarande bara en procent som är muslimer. I Europa är andelen muslimer kring 5 procent. 


Så här såg det ut 2017, att i Sverige kunde 90 procent acceptera muslimer som grannar. Och 80 procent som familjemedlemmar. Men siffrorna har säkerligen ändrats sedan dess. Flykten från förorter är uppenbar. Familjer har flyttat för att deras tonåringar ska slippa bli kriminella


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar