fredag 5 mars 2021

Liberalerna tror på borgerlig valseger

 Liberalerna som har hotat med att lämna den socialdemokratiska regeringen nu, vill istället har en borgerlig regering efter valet nästa år 2022. Det är ingen stor överraskning, men är partiledaren Nyamko Sabuni att lita till när hon säger detta? Jo det är nog sant för det är det enda sättet för partiet att överhuvudtaget överleva och finnas kvar i riksdagen. 

Partiet ligger stadigt under riksdagsspärren i undersökningar och ingen begriper väl riktigt varför detta parti finns. Men nu säger Sabuni att Löfven och de andra har misslyckats med migrationspolitiken, kriminaliteten och klimatomställningen. De kommer dock att vara kvar till i höst när den nya budgeten för 2022 ska läggas. Sedan vill de inte vara ett stödparti längre säger Sabuni. Men det är nog kört skulle jag tro. 

Det blir ett feglir att inte genast bryta samarbetet utan att hänga kvar tills de fått makten att påverka nästa budgetomgång i höst. Men tanken att byta regering är helt okej. Så tycker uppenbarligen svenska folket redan nu. En svagare regering än denna socialdemokratiska har sällan funnits. Liberalerna vill inte sitta i en regering med sverigedemokraterna, men kan prata med dem. Så säger ju också moderaterna. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar