söndag 21 mars 2021

Kriminella ska belönas de har så svåra liv

 UPPDATERAT

Visst är det underbart att vi uppmärksammar kriminella så mycket i Sverige. Det är en gammal och god tradition sedan Clark Olofssons tid på 70-talet. Han blev en antihjälte, när han blev inkallad under Norrmalmstorgsdramat, och påstod att han försökte skydda gisslan. Han har suttit mer än halva sitt liv i fängelse och har fått utbildning på journalisthögskolan, men kunde ändå inte hålla sig ifrån kriminaliteten. Han framträder lite då och då i media och är både svensk och belgisk medborgare och har bytt namn. 

Sedan har vi daltandet med nazisterna som sköt två poliser i Malexander, vilket i sin tur föranleddes av att den världsberömde pjäsförfattaren Lars Norén hade skrivit en pjäs där de kunde få gestalta sina idéer. Pjäsen kallades 7:3. Efter den sista föreställningen av denna pjäs, som handlade om fångar benägna att rymma, struntade Tony Olsson i att återvända till fängelset. Istället for Tony Olsson, Jackie Arklöv och Andreas Axelsson ut på en rånturné, som slutade i morden på poliserna Robert Karlström och Olov Borén. 

Nu stryks den kriminelle hiphop gangstarapparen Yasin Byn medhårs av P3Guld som ger honom pris som Årets Artist. Han sitter häktad sedan januari och kunde inte hämta sitt pris. Så klart. Han är kriminell och ska belönas. Så är tanken. Han tillhör ju dessutom rätt hudfärg. Medan gangstarapparen Einár, som utsattes för kidnappningen förra året och inte vill medverka kring utredningen av brottet mot honom, tillhör fel sort. SVT har intervjuat Yasin om hans liv och hur det var när han lämnade kriminaliteten. Men det var ju förra året.

Yasin är 23 år så det går att följa denne man länge - om han nu inte blir ihjälskjuten. Då kan SVT göra ett minnesprogram om honom och gråta ut. Han lär ha kopplingar till Shottaz, ett kriminellt gäng i Rinkeby, som ligger i konflikt med Dödspatrullen. Yasin har rötter i Somalia och har vuxit upp med en ensamstående mamma och fyra syskon i Rinkeby. Det finns drygt 100 000 somalier i Sverige i första eller andra generationen. Många av dem ser kriminalitet som en livsstil. Kristdemokraterna vill att Sverige tecknar avtal med Somalia och Afghanistan så att kriminella kan avtjäna sina straff där. Islam är den officiella religionen i Somalia. 

22.3.2021

Så blev det misshandel på efterfesten, sägs ha varit Hov1 som pucklade på Bennett. Vilket fantastiskt musikliv! Fyra kända artister gripna. 

9:50

Ministern Shekarabi invänder mot radions utmärkelse av en kriminell musiker. Medan P3 Guld menar att man måste skilja på verket och människan. Måste man verkligen det? Varför fick Churchill Nobelpriset i litteratur, men inte Hitler? 

25.3.2021

Den rappare som verkligen kidnappade Einár senare har försökt hota sig till spelningar var tredje timme i P3 och hotat med att klippa fingrarna av en musikproducent om han inte gav rapparen en stor del av inkomsterna. Vilken lekstuga för kriminella! Vem detta är vet inte jag. Är varken kriminell eller inne i branschen. Och till detta används vårt statliga monopol! Dessutom ville han att de skulle kidnappa någon från P3. 


Shottaz är det gäng som Yasin sägs ha kopplingar till. De ligger i konflikt med Dödspatrullen. Sverige är svårbegripligt för människor, som alltid i första hand tillhör en klan. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar