onsdag 3 mars 2021

Misstänkt terrordåd i Vetlanda

 UPPDATERAT

Kring åtta personer skadades när en man i 20-årsåldern löpte amok i Vetlanda och polisen säger nu att det är ett misstänkt terrordåd. Det finns en bild på honom när han ligger ned på gatan och han ser inte svensk ut. Lilla Vetlanda med en befolkning på ungefär 27 500 personer är chockat över det som har hänt. Flera platser är avspärrade av polisen och där finns blodfläckar och blodpölar. Mannen tros ha varit beväpnad med kniv, men polisen säger tillhygge för att inte vittnen ska påverkas. Flera är allvarligt skadade enligt polisen. Polisen ska hålla presskonferens klockan 20 i kväll. 

20:15

Det var en amatörmässig presskonferens från polisens sida, men de konstaterade att åtta personer är skadade i mer eller mindre grad, skadeläget är skiftande som de sade. Fem brottsplatser är konstaterade. Detta betecknas som en särskilt händelse, men i Vetlanda vet de inte att det står misstänkt terrorbrott på polisen hemsida tydligen. 

Ett vittne som tog hand om en skadad man berättade att han var knivhuggen i axeln och att hon hjälpte honom och att andra skaffade fram läkarhjälp. Han hade blivit knivhuggen ute på gatan mitt på blanka eftermiddagen. Nedan en bild på en förmodad gärningsman. Han är känd av polisen sedan tidigare. Statsminister Löfven har uttalat sig och fördömer detta dåd. 

4.3.2021

I dag är det sju personer som är skadade varav några livsfarligt och ett par andra allvarligt. Den åttonde skadade är gärningsmannen. Polisen tror att de ska kunna förhöra den afghanske gärningsmannen och de har undersökt hans bostad. Han är 22 år och dömd för narkotikabrott med cannabis. Det är naturligtvis åt helsike att någon kan bära sig åt så här, men inte förvånande i dagens Sverige. Tyvärr. 

7:30

Inrikesminister Mikael Damberg framträdde i SVT och i TV4 senare för att lugna det svenska folket. Polisen har alla resurser som behövs och han förstår att människor är skakade. Regeringen har lärt sig något från terrordådet på Drottninggatan år 2017. 

8:17

Afghanen kom hit 2018, men talar inte svenska enligt en granne. Inte heller engelska. Tydligen obildbar. Och socialen besökte honom. Det blir väl psykvård för den stackaren. Inte fängelse. Märkligt att ingen från regeringen eller justitieminister Morgan Johansson uttalar sig om hur synd det är om honom. Och vad han måste ha genomlidit i sitt liv. Klockan 15 blir det presskonferens hos polisen. 

12:27

Afghanen tillhörde de som fick uppehållstillstånd för att studera på gymnasiet. Han var analfabet och fick börja med att lära sig alfabetet. Det som har hänt kan direkt belastas de politiker som röstade igenom att omkring 9 000 personer - de flesta män - fick stanna i Sverige. Fast de inte hade någon rätt alls till detta. Förskräckligt! Det var centerpartiet som gjorde detta möjligt!

15:14

Afghanen gav sig enbart på män mellan 35-75 år. Han har väl något emot dem. Han är förhörd av polisen och kostnaden för något sådant här rör sig om sjukvårdskostnader på en miljon eller så. Tänk att vi har så mycket pengar att ge bort till dessa afghaner!

17:14

Löfven säger vid en pressträff att detta inte är en migrationsfråga, utan det är sverigedemokraterna som vill göra den till det. Jaha. I socialdemokraternas värld finns väl inga migrationsfrågor för alla ingår i samma folk världen över. Länderna har helt enkelt upphört. Och i Sverige ska vi möta allt våld med "hela Sveriges samlade kraft". Hur det nu ska gå till när vi är en splittrad nation, som inte längre finns. Logik är inte statsministerns starka sida. 

5.3.2021

Ytterst sorgligt att vi har importerat afghaner och låtit dem stanna fast de inte har rätt till det. Den aktuella afghanen kunde inte ta det lugnt i rätten i dag utan domaren fick säga åt honom att hålla tyst. Hans bror befinner sig i hemlandet i Kabul så varför är han egentligen här? Gick han på myterna om villa, blondin och bil? Han har inga släktingar här och har inte ens uppehållstillstånd längre. 

Han pekade på sitt huvud och menade att han inte har gjort något och han visste inte när han är född. Risken för fler sådana här attentat är överhängande. För när man hjälper någon utan att kräva något så tycker de att de har rätt att göra vad som helst. 

Det har den religiöse munken berättat som brukade hjälpa människor, men också ge dem en liten påse med stenar. Varför? Jo för han ville de skulle kasta dessa stenar på honom när de blev arga, inte bumlingar. Men den här mannen använde en 20 centimeter lång kniv ungefär som afrikanen på Ikea i Västerås gjorde. Då befann sig socialdemokratin också där för de hade kongress, men statsministern kunde inte säga något då. Drog inga slutsatser av detta. Detta skedde hösten 2015. Tongångarna har inte ändrats seda dess. Då blev det fackeltåg mot rasismen. Blir det så nu också?

19:25

Enligt ett av offren skrek mannen "Allahu Akbar" innan han högg offret i magen. Så brukar terrorister göra. Varför är nu inte afghanen en terrorist? Att han är galen och skriker i rätten gör inte att han ska komma undan terroriststämpeln. Han borde åka ut ur landet så fort det går. Överföras till Afghanistan. Se fotot nedan där Joakim Lamotte berättar om detta. 

7.3.2021

Det var afghanens önskan att återvandra till Afghanistan, men han fick nej på det dagen innan detta vansinnesdåd som kan kallas terror. Han ville ha resan betald av socialen. Han har sina syskon i Afghanistan och ville tillbaka. Så det var en hämnd mot var och en som hade nekat honom att åka till sina syskon. Var det en man som sade nej? Var det därför han enbart gav sig på män? 1 kommentar:

  1. Läste en intervju (DN via någon e-tjänst) som en journalist
    gjort med hans bror som verkade leva ett normalt familjeliv
    hemma i Kabul ...

    SvaraRadera