lördag 17 december 2022

Att fly till Somalia från Sverige

 Det den här rapparen Ille Freeway gör trodde jag aldrig att jag skulle få uppleva. Han flyr från sitt brottsliga liv i Sverige till friheten i Somalia. Där jobbar han på släktens restaurang. Han har en morbror där som pratar bättre svenska än han själv gör. Det säger en del om integreringen i Sverige över tid. Det gäller religionen islam också till en del för Ille Freeway och livet vad man gör med det. Det positiva och inte det negativa, som gangsterrappen alltid handlar om. Ille Freeway har sett vänner dö och det har fått honom att bli mer religiös. 

Sverige har gjort sin del i hjälpen till Afrika och Mellanöstern. Landet klarar inte av fler som kommer hit utan det har blivit en kulturkrock. Och nu har vi en regering som också tycker detta. Men det är folkets förändring som ligger i botten. Sverige är utsatt genom våldtäkter och mord. Det är som om det återigen är 50-talet som upprepar sig fast värre ändå. Då fanns ändå nätverk här med släkt och vänner och nästan alla var svenskar. 

Rapparen Dree Lowe har också flytt till Somalia och har inte infunnit sig till rättegångar i Sverige. Han har tagit bort sin musik från digitala plattformar som Spotify och Youtube. Han är efterlyst för grovt vapenbrott i Sverige. 

Libyens högste imam har uppmanat muslimer att lämna Sverige, som är de otrognas land. I Sverige är aga mot barn ett brott medan det i islam ingår i en god uppfostran. Då blir barnen lydiga, snälla och respektfulla. En kulturkrock eller värdegrundskrock. Socialtjänstens påverkan på muslimska familjer ses som att de försöker omvända barnen till kristen kultur. 

Forskaren Magnus Ranstorp menar att den salafistiska islamska miljön är ett av hoten mot demokratin i Sverige. Att det har gått från våldsam jihadism till att försöka påverka genom myndigheter och kommuner. Att använda demokratiska medel för att ändå uppnå något för den annorlunda religionen och kulturen inom islam. Det betyder att det är svårare för flickor och kvinnor i dessa miljöer. Allt detta handlar om att vi numera har så många utifrån kommande att de omvandlar det svenska samhället. Fler än 2 miljoner var utrikes födda år 2021 i Sverige. 

Här kan ni se Uppdrag Granskning om Ille Freeway. 


Detta extrema uttryck för islam syns inte längre så mycket. Men det är okej för muslimer att ljuga för kristna för att uppnå sina syften enligt sharialagarna. Klyftan i världen går genom olika tro för människor. Och demokrati kan användas för att uppnå målen för konservativ islam. Bilden från Afghanistan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar