lördag 10 december 2022

Grant Wahl jobbade ihjäl sig

UPPDATERAT

Det verkar helt klart att den amerikanske journalisten Grant Wahl jobbade ihjäl sig. Att han kollapsade medan han bevakade fotbollen i VM var sista spiken i kistan för hans del. Han blev 48 år. Vilka i frid! Hans homosexuelle bror tror däremot att han blev mördad för Grant Wahl var enligt honom frisk. Och han hade haft en regnbågströja på sig tidigare och blivit stoppad i Qatar. Dock hade Grant Wahl sökt medicinskt hjälp efter matchen mellan USA och Nederländerna för att han hade ett tryck över bröstet. Det tolkades som bronkit och han fick medicin mot detta.  

Grant Wahl berättade själv innan han dog att hans kropp hade brutit ihop på grund av hög stress, för lite sömn och för mycket arbete under tre veckor. Han fick betala det ultimata priset för att inte ta kroppens signaler på allvar. Det går absolut att jobba ihjäl sig. Kroppen behöver också tas om hand. Matchen mellan Argentina och Nederländerna blev för mycket för honom och han föll ihop innan matchen var slut under förlängningen. Tryck över bröstet kan vara signal om hjärtinfarkt. 

Jag undrar vad han tycker nu på andra sidan. Var det värt detta? Eller var det just det här han ville uppnå? Jag hoppas han är lycklig i himlen. Förr i tiden var medellivslängden på journalister i Sverige 48 år. Han fick ju trots allt leva så länge. Hans fru Celine Gounder är läkare i USA, ett ironiskt yrke i sammanhanget. Men det var väl dags för hennes man att lämna kanske. Hon är också medicinsk journalist, specialist på infektionssjukdomar. Men inte på hjärtinfarkt. Ta hand om er där ute! Vila när kroppen säger ifrån. Var inte så duktig som Grant Wahl! Det är inte värt det. 

12.12.2022

Det fanns ingen hjärtstartare på plats på arenan, som kostat miljarder att bygga. Alla ska vara friska både i publiken och på pressläktaren. Så klart! Sjukdom finns inte i Qatar. Låt dem dö, som inte fattar detta. Att återuppliva människor är kanske emot religionen? 

14.12.2022

Grant Wahl dog av ett pulsåderbråck vid hjärtat, som aldrig upptäcktes. Det hade inte hjälpt med hjärtstartare. Det var hans tid att ta sig till andra sidan helt enkelt. Det är hans fru som berättar. Men nog hade han kunnat överleva om han hade tagit hand om sig, men det gjorde han inte. Allt går att operera i dessa dagar. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar