onsdag 14 december 2022

Korruption i EU

Jo naturligtvis så förekommer korruption överallt där det finns något att tjäna på att påverka och ge fördelar. Nu är EU drabbat. En grekisk s-kvinna Eva Kaili har röstats bort som vice talman i EU-parlamentet. Miljontals kronor har påträffats och beslagtagits hemma hos henne och hos hennes far. Och också hennes sambo har gripits. Så mycket pengar brukar annars bara påträffas hos knarklangare. Qatar är landet med för mycket inkomster. Eftersom där enbart bor kring 3 miljoner och varje invånare kunde vara miljonär om dessa pengar fördelades rättvist. Där finns ingen inkomstskatt. Oljan betalar allt.

Det finns också alldeles för mycket pengar i omlopp genom EU. Kaili har ansträngt sig för att Qatar skulle få en liberalisering och dess invånare kunna få tillträde till EU-länder på ett enkelt sätt och slippa visum. Även en svensk politiker inom centern och EU har pressats för att rösta för detta. Eva Kaili har varit TV-journalist. Det går inte att lita på dessa intrigmakare, som gör allt för att få makt och pengar. Hon har också blivit utesluten ur Pasok, den socialdemokratiska grekiska partiet. 

Lita inte på blå ögon och blont hår. Eva Kaili har gripits för korruption. Hon har tagit emot mutor från Qatar. Men Qatar nekar förstås. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar