måndag 5 december 2022

Morgonsolen tar sig fram!

 Där jag bor är det skärgårdsväder, vilket SMHI inte är så bra på för de tror att det är mulet här i dag. Nej det är det inte. Solen har gått upp som vanligt och det syns på bilden nedan att det är högtryck här för vattenståndet i havet är lågt. 

Eländet i världen går rundgång sedan jag föddes. Förutom att Mellanöstern har tillkommit i Sverige också. Den fanns inte när jag var liten, bara i Tusen och en natt. En sagobok. Om jag ska se detta positivt så beror det av att världen håller på att bli en enhet. Men vägen dit är lång och svår med alla olika religioner som har utkristalliserats sedan alla gick över till en gud från de många gudar som gick att anropa förr i tiden. Eller frukta. Det gällde att hålla sig god med dessa gudar och de som hade kontakt med gudarna fick makt då. 

Numera har denna makt förskjutits alltmer till politikerskrået. De har makten över oss och våra inkomster. Det mest negativa som kan inträffa är att vi får en världsregering, som ska bestämma allt över varje land. Försök i den riktningen pågår alltid. Men det finns motkrafter som menar att människor kan själva bestämma över sina egna liv.

Morgonsolen går upp som alla dagar. Och belyser skärgårdsöarna. Havet härskade här för 2 000 år sedan men de äldsta gårdarna på Värmdö har funnits sedan flera hundra år. För tusen år sedan gick strandlinjen fem meter högre upp. Då bodde bara vikingar här på öarna. Fortfarande höjer sig landet ur havet med cirka 5 mm per år. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar