söndag 7 maj 2023

Innan glädjen infinner sig

 Min nya bok Innan glädjen infinner sig håller på att färdigställas på förlaget Ekström & Garay. Den handlar om det som vi alla sysslar med mer eller mindre medvetet. Att finna glädjen i livet. Glädjen kan sägas befinna sig som en gedigen grund under allt som vi tror vi behöver som rikedom och ständig ungdom. 

Innan glädjen infinner sig handlar om en del dödsfall och ganska mycket om elände. Det blir så när man har levt länge och upplevt mycket. Hur tar man sig då vidare och lyckas leva själv efter allt detta? Det är den ständiga frågan och en del orkar inte heller utan lämnar frivilligt livet. Men meningen med det hela tror jag är att leva tills döden kommer av sig självt. Inte påskynda att livet tar slut. För under och bortom detta mörka finns alltid glädjen och det handlar om att inse detta. 

Glädjen är oss given som gåva och även om vi ibland kan förmörkas till sinnet av världens elände så är det inte meningen att förtröttas och sluta leva. Om vi råkar ut för oväntade dödsfall hos våra nära och kära så kan dessa även ses ha en mening och kan vara menade att hjälpa oss att gå vidare efter sorgearbetet och att inse att trots allt så finns glädjen där som inre sfär av ljus i oss. 

Detta ovan är skrivet med tanke på att två yngre kvinnor i släkten inte orkade leva längre förra året. De finns inte omskrivna i denna bok eftersom den slutar år 2020. Men nu hoppas jag att anhöriga och även andra kan finna tröst i mina samlade ord i denna berättelse. 

PS. Det är bestämt att denna bok publiceras den 8 september. DS.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar