söndag 14 maj 2023

Nä inte vinst nu igen!

UPPDATERAT

 Jaha Loreen vann tävlingen. Så nu måste vi ha det här spektaklet i Sverige. Lägg tävlingen i Malmö och inte i Stockholm. Det blir rättvist. Så slipper huvudstaden dras med detta. Malmö är en mycket mer internationell stad. Invånarna kommer från kring 186 olika länder och en tredjedel är födda i utlandet. Eller är det Göteborgs tur nu? Jag såg inte programmet. Har inte orken att vara uppe så sent och det är inte så intressant numera heller. Men nog kunde väl Finland ha fått vinna. Det hade varit bättre. Och de hade vunnit också om publiken hade fått bestämma.

Att tävla i musik går väl inte heller egentligen. Det hänger ju på så mycket. Finlands bidrag var inte så musikaliskt snarare tvärtom. Men det kan ju också tilltala massan. Loreens föräldrar är från Marocko, men hon är svensk, född och uppväxt här. Och hon har avstått åtminstone tills nu från att skaffa barn. Dock är det möjligt fortfarande eftersom hon är 39 år. 

Glöm inte Ukraina som också var en deltagare i gårdagens tävling. Förfärligt att det var de som vann förra gången, men de kunde inte ha denna tävling i sitt land utan Storbritannien och Liverpool ställde upp. Kring 3 000 ukrainska flyktingar fanns i publiken. Och Kalush Orchestra som vann förra gången uppträdde återigen. Krig borde utrotas!

12:24

Hanna Stjärne VD på SVT säger att detta är ekonomiskt utmanande. Jaha. Det är ju vi alla som betalar, inte SVT. Var och en betalar 1300 kronor till SVT per år i avgift. En tvingande sådan. Bolagen fick pengar över 2022 så då sänktes beloppet som de fattigaste skulle betala under detta innevarande år. Men alla med inkomster betalar. 

PS. Jo jag såg förstås ABBA när de vann 1974 på en liten svart-vit TV. DS. 

1 kommentar:

  1. Loreen på Gröna Lund 2013 senast framförde bl a 2 kända covers : White rabbit och No woman no cry. Bevis på Youtube ...

    SvaraRadera