fredag 19 maj 2023

Låt alla roller spelas av svarta

 Det nya underbara är att låta svarta skådespelare gestalta även sådana roller, som har ansetts vita. Det är en fantastisk trend. Särskilt när jag nu har inhämtat att i New York är inte de vita längre i majoritet. Andra hudfäger är på väg att ta över som befolkning i denna storstad och det är ingen hemlighet, för alla etniska gruppers antal publiceras av staten i USA. Och på 2040-talet beräknas de vita bli i minoritet i hela USA. 

Tänk så många nya TV-serier vi skulle kunna få med Gustav Vasa och alla de andra kungarna och drottningarna som framställda av svarta. Ni vet väl att Kleopatra redan är framställd med en svart kvinna i en Netflix-serie? Och nu vill fansen att Herminone i Harry Potter ska vara svart i en kommande TV-serie för HBO. Varför inte göra alla svarta istället? Då får serien absolut en stor publik. Fast riktigt roligt vore det att göra alla till indier för där finns verkligen många människor. Indien är det folkrikaste landet just nu. Drygt 1,4 miljarder människor.  Men i Afrika bor lika många 1,4 miljarder. Så ni ser. Vita människor kommer att vara i minoritet inom kort. 

Men det lär bli bra det också även i Sverige för här håller vi minoriteter under armarna så de ska ha det lika bra som alla andra. Här beräknas dock muslimer vara i majoritet om drygt 40 år. För så går det att beräkna, men att säga vilken hudfärg som kommer att dominera är inte riktigt tillåtet. Jag minns att för länge sedan spådde jag att alla människor skulle ha mer eller mindre brun hy i framtiden. Och så lär det också bli. Det är bara att göra som i tidigare Sovjet att ta bort opassande vita människor från fotografier och film. Plus att inte anställa andra än icke-vita i vår statliga television. 

Några olika hudfärger i framtiden och deras olika namn. I USA räknas dock araber och andra till "caucasian race" sedan 1800-talet då européer, västasiatiska folk, indier och folk i norra Afrika beräknades tilhöra de vita.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar