tisdag 2 maj 2023

Sverige vill inte ha fler invandrare

 Regeringen går nu in för att avskräcka nya invånare från att komma hit. Ett besök i Danmark för att följa efter Danmarks både kriminal- och invandringspolitik har redan genomförts. Utrikes födda svenskar tjänar mindre än infödda. Kring 46 procent utrikes födda 20-64 år tjänade under 220 000 kronor under 2022. Bara 25 procent infödda svenskar i samma åldersgrupp tjänade lika lite. Kring 708 000 invånare försörjdes av bidrag under hela året 2022. 

Det verkar ha hjälpt en del att Maria Malmer Stenergard, migrationsminister, har gett intervjuer i Europa för att få människor att förstå att de inte ska komma till Sverige. Debattartiklar i olika medier i Europa ska få ett liknande resultat. Och ambassader ska få faktablad om vad som gäller i Sverige. I Europa stiger siffrorna för nya ankommande, men dock inte i Sverige. Här minskar istället dessa siffror. Det var 24 procent färre som sökte asyl i Sverige det första kvartalet i år. 

År 2022 var 2 miljoner födda utomlands som bor i Sverige. Det är 20 procent av befolkningen. Sverige ligger på femte plats angående utlandsfödda i EU eller utanför unionen

Sverige ligger på 3:e plats när det gäller asylsökare från länder utanför EU. De flesta som kom 2021 var afghaner och syrier. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar