onsdag 23 mars 2022

37-åring var hallick med falska identiteter

 Det går att göra grova pengar på att hyra ut lägenheter i andra hand till prostitution. En 37-åring var uppfinningsrik och utnyttjade det svenska systemet genom att ha olika identiteter och därmed kunna hyra kring 15 lägenheter. Han kom till Sverige för några år sedan och fick ett samordningsnummer så han kunde verka i Sverige. Han hade förstahandskontrakt på åtminstone sex lägenheter. 

Buntar med sedlar har hittats av polisen i hans hem. Kring en halv miljon fanns där i kontanter. Det hela utspelade sig i bland annat Möllevången i Malmö.  Lägenheten där kunde ge en vinst på 17 000 per månad. Eller på Hisingen i Göteborg. Han har dessutom slutat betala hyror när han nu har suttit inlåst i häktet. Inte undra på att det finns bostadsbrist, när det är så enkelt att få tag i en lägenhet för vissa, som har möjlighet att fuska med allt. Och inte har något samvete. Utvisning bör ingå i straffet. 

Här skriver Hem och Hyra om flera som flyttat utomlands och ändå har kvar sina lägenheter och hyr ut dem svart. I Örebro har 800 lägenheter avslöjats som svartuthyrda sedan Öbo började undersöka hur det låg till. Omkring 200 000 personer är skrivna på fel adress i Sverige och kan hyra ut svart till ockerhyra. 


Den misstänkte 37-åringen som nu riskerar 4-5 års fängelse. Maxstraffet är 10 år, men det få han väl inte. Rättegången har börjat i Malmö tingsrätt. Foto Polisen. 

Lägenheterna som var inblandade i härvan. Faksimil från Hem och Hyra. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar