fredag 4 mars 2022

Putin sände från bunker

 Det tog inte många dagar för Putin att lämna Kreml och uppsöka en bunker, förmodligen i Uralbergen. Där han återigen sände ett förvirrat tal om Ukraina, som enligt honom behärskas av gangsters, nynazister och använder civila som sköldar. Dessutom var det ukrainska folket hjärntvättat. Detta land som enligt honom är en naturlig del av Ryssland. Att sitta i en bunker sänder meddelande om att detta krig på dagar har nått samma läge som tog fem år under andra världskriget.

Mest förvirrande intryck var när han ville ha en tyst minut för de döda ryska soldaterna och reste sig upp, men satte sig ned efter några sekunder. Han kunde inte ens ge dem en minut. Han verkade oerhört stressad och förvirrad nu när det inte längre går att behålla vänkretsen, som han har charmat och låtit få rikedomar. Dessa miljarder som nu beslagtas av Västvärlden. 


Han höll ett förvirrat och lögnaktigt tal till ryssarna åter igen. Planen var att inta Ukraina på två dagar, men nu har kriget pågått mer än en vecka. Och sanktionerna från Västvärlden var värre än han kunde tro. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar