måndag 28 mars 2022

Will Smith slogs inte på Oscarsgalan

UPPDATERAT

 Ni som tror att Will Smith klappade till Chris Rock på Oscarsgalan i natt kan glömma det. Det hela var förstås inövat. Skådespelare är inte skådespelare för intet. Sedan stod Will Smith där och grät när han fick ta emot en Oscar för bästa roll i King Richard. Gråta kan skådespelare också. De har helt enkelt närmare till sina känslor. Chris Rock har uppmanats att polisanmäla örfilen han fick, men det tänker han inte göra. 

Så klart att Will Smith kan vara upprörd över att hans fru får utstå skämt för att hon lider av en sjukdom, där hon tappar håret. Det brukar vara män som gör det och därför skämtet med GI Jane2. Och för att visa sin kärlek, som han sade sedan, så kan han ha örfilat Chris Rock. Och det är klart att detta blir en snackis då över världen. Typiskt Will Smith och Chris Rock, som bägge gillar att stå i rampljuset. 

För övrigt var det Coda som fick en Oscar för bästa film och inga svenskar belönades. Det här året är melodramernas år, stora känslor, som är typiskt för amerikanarna. Dune fick flest statyetter. Bästa utländska film blev japanska Drive My Car. 

18:03

Will Smith har fått hela filmbranschen emot sig efter örfilen. Han hade nog inte räknat med så starka reaktioner. Och Chris Rock har inte sagt något alls som kommentar. Efter att ha jobbat med den där branschen i ett decennium så har jag inte direkt några naiva förhoppningar kvar. Kan tänka att Chris och Will kom överens om detta i förväg. Men knep ihop om det. Det verkade absolut skådespeleri. 

29.3.2022

Jo nu backar Will Smith totalt och ber alla om ursäkt. Både Chris Rock och Oscarsakademin plus producenterna och för övrigt hela världen, som såg detta. Han ålar och kryper på golvet för att ingen ska vara arg på honom. Det diskuterades om han skulle bli av med sin Oscar och det ville han förstås inte. 

30.3.2022

Nu ska Oscarsakademin utreda herr Smith och ge honom ett lagom straff för hans uppförande. För så där får man inte göra på denna underbara och fina ceremoni. Det kommer att ta ett par veckor eller så, men Oscarsakademin är ingen domstol och jag undrar vad de tänker göra. 

2.4.2022

Will Smith lämnar själv Oscarsakademin och säger att det var chockerande och oförlåtligt det han gjorde. Det lär dock inte gå någon nöd på honom ändå. Och det här har väl upplyst allmänheten om hur det står till i Hollywood. Det går inte att skämta om vad som helst. Särskilt inte håravfall och rakade huvuden hos kvinnor. 

9.4.2022

Will Smith får inte vara med på galan under tio år enligt Oscarsakademin och han säger att han godtar detta beslut. Han var rädd för att han skulle fråntas sin Oscar, men det slipper han således. 


Will Smith blev putt på Chris Rock. Klart att skämtarna inte är förbannade på varandra. 

Här bär Jada Pinkett Smith diamanter på sitt kala huvud för tusentals kronor. Varför inte? Hon rakar det för att hon lider av fläckvis håravfall. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar