torsdag 3 mars 2022

Barn dödförklarades genom språkförbistring

 Ett barn i småskoleåldern har skadats på Hisingen i Göteborg. Först rapporterades att barnet dött genom en fallolycka. Men nu sägs att detta berodde på språkförbistring att man trodde att barnet hade avlidit. Barnet är skadat, men lever och befinner sig på sjukhus. Svåra tider när föräldrar inte kan prata svenska eller något annat språk som är förståeligt. 

Det är kommunikationschefen på grundskoleförvaltningen som nu går ut med nya uppgifter. De hade pratat med vårdnadshavare, som tydligen inte kunde formulera sig ordentligt på något förståeligt språk. Illa. Lever vi möjligen i tider som fanns i bibeln med Babels torn? Då människor inte längre kunde förstå varandra. 

Förvirringen kring tillvaron blir bara värre och värre. Ingenting känns snart igen. Spelar det någon egentlig roll om vi själva ha makten i vårt eget land? Eller att någon kan förmedla saker kring liv och död på ett förståeligt språk? Det här känns som en version av Schrödingers katt: är den död eller levande? Nej ingen vet förrän någon ser efter. 


Schrödingers katt kan vara både död och levande. Ingen vet förrän någon ser efter. Detsamma inträffade i Göteborg. En elev var död, fast den var levande. Mysterium. Men någon såg efter och det visade sig att eleven levde, fast var skadad och befann sig på sjukhus.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar