lördag 26 mars 2022

Kungen öppnar sitt slott för flyktingarna

 Kungen av Nederländerna öppnar nu sitt jaktslott för flyktingar. Också vårt kungapar borde göra det tycker jag. Det vore bra PR för dem. Förra gången var det vänsterfolk som tog emot alla de män, som kom hit och som gick in i samhället som barn. Nu är det verkligen kvinnor och barn som kommer och då borde även alla rika människor gå in och stötta. På Siggesta gård här ute på Värmdö gör de också så. Det är Olof Stenhammar som äger gården och han tar emot mammor och barn. Han föddes inte rik, men blev det i finansvärlden. Och nu delar han med sig av sin rikedom till flyktingar. 

Själv har jag gett bort allt jag ägde till mina barn och bor på en minimal yta så jag har inte så stora möjligheter att hjälpa till vid min ålder. Men alla som har något över borde göra det. Och särskilt då alla som har gjort affärer i finansbranschen och lyckas få in miljoner. Det finns många slott i Sverige som står tomma mestadels och de kan hysa åtminstone några familjer. Och de kan hjälpa till att jobba med underhåll eller annat. Det finns 160 stycken slott i Sverige, som är välbevarade. 

Det är absolut ett sätt att vara en god människa att ge bort sitt överflöd, men den moralen har kanske inte så många rika idag. Jag ska inte driva mer med Malena Ernman, som jag skrev om förra gången det begav sig, att hon skulle hysa in flyktingar i sin stora lägenhet. Men det kunde hon också göra tycker jag. Bra PR det också. Men hon kanske är rädd för att bli kallad fascist för enligt Expo så behöver Ukraina stöd för att ta hand om sina nazister efter kriget. 

I det här jaktslottet i Nederländerna kommer kungen att inhysa mellan sex till åtta barnfamiljer som har flytt från kriget i Ukraina. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar