torsdag 10 mars 2022

Det är synd om Putin

 Det är synd om Putin för han är lurad av sina dåliga rådgivare och har råkat ut för isolering så han inte vet vad som försiggår i hans rike. Ett känt faktum när det gäller makthavare som alla är rädda för. Den tesen driver Aftonbladet för det passar in i agendan. En rysk ex-minister har de hittat som meddelar detta till tidningen. 

Putin är inte galen utan rationell sägs också. Var gränsen för galenskap går är det dock inte någon som vet. Hur många människor ska mördas innan den gränsen är passerad? Nej Putin har inte blivit galen men han har kastat masken. Han framträder som en korsriddare driven av patos och vrede, menar Elisabeth Hedborg den 2 mars i Kvartal. Hon är tidigare korrespondent i Moskva för SVT. 

Jag har jobbat ihop med henne under min praktik på radion 1973 och det är nu som hela världsbilden ramlar ihop för sådana människor, som har trott på Ryssland, som ett framtidsland. Som har trott på Putin och hans ord, som hela tiden har varit lögner för att upprätta det gamla Sovjet. För utan anledning, enligt Putin och en del andra ryssar, så fick Ukraina upprätta ett eget land inom Sovjet och nu har detta land korrumperats och förstörts av Västvärlden så det måste befrias. 

Sverige står vid randen av ett stup, där en stor del av befolkningen länge har anklagat resten för fascism. Och detta har pågått så länge under hela 2000-talet att vi knappast kan backa utan svårigheter från dessa ord. Propagandan har jag skrivit om så länge jag har haft en blogg. Detta ständiga påstående om att vi levde i 30-talet nu igen från vänsterns sida. Man ska akta sig för att upprepa icke-sanningar till leda för de kan bli sanna till sist. För vad är Putins anfallskrig mot Ukraina annat än en upprepning av vad som hände på 30-talet?

Jag är så less på dessa vridningar av sanningar i medier och på andra ställen. Vi vill enbart leva i fred som de flesta folk i världen. Men nu drabbas alla av detta vansinne som brett ut sig från den stackars Putin, som bara vill ha det som förr i världen. På 1800-talet under tsarernas storhetstid. 


Här är tsarfamiljen i Ryssland innan de avrättades år 1918. De befinner sig här söder om St Petersburg på sitt residens där Tsarskoje Selo. De var lika ignoranta som Putin nu framstår. Tyvärr är det makthavares öde att inte begripa vart historien för dem. Annars hade de flytt landet, som många ryssar gjorde då. 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar