söndag 27 mars 2022

Biden har rätt som kallar Putin en diktator

President Biden sägs ha gjort bort sig när han kallade Putin en diktator, som inte kunde sitta kvar. Bra gjort, säger jag istället. Det är klart att han ska kalla Putin det han är och inte kan Putin sitta kvar vid makten särskilt länge till. Det känns i luften. It´s blowing in the wind, som Bob Dylan sjunger. Sedan får byråkraterna i Washington be om ursäkt hur mycket som helst. Det är deras jobb. 

Men Putin kommer att falla för åldersstrecket, som så många andra diktatorer, om ingen hinner ta död på honom först. Hans sanslösa överfall på Ukraina är förstås en parallell till vad Hitler uträttade på 30-talet som till slut blev världskrig. Jag har minnen från detta för jag har hört de äldre berätta så mycket om den tiden. Små grytor har också öron, som de brukade säga. 

Men inte många nu levande vet något om detta. Begriper inte känslan av att vara överfallen och tas ifrån allt som har varit kärt och ens eget, vilket inkluderar familjemedlemmar. Mina barnbarn får höra talas om detta krig och de kommer inte heller att förstå hur det kan finnas sådana galningar. Att världens folk inte går framåt utan att allt upprepar sig, som på 30-talet. Vilket vänstern har sagt länge. Men de trodde förstås inte att Ryssland skulle försöka förvandla sig till Sovjet. Kommunismen som är en så härlig ideologi!

Teori är en sak, men människors utveckling en annan. Inget land som har infört någon sort diktatur har lyckats ge människor vad de behöver. Vårt land Sverige har delvis gjort det, men håller nu på att störta ned i ideologins ravin, där migrationen är den största faktorn. Den migration vi tog emot under cirka fem års tid kommer aldrig att löna sig. För de flesta kom hit för att utnyttja vår godtrogenhet. 

Krig gör att samhällen förvandlas i rasande fart och det sker nu också. Människor ser plötsligt vad deras ögon inte kunde se eller deras hjärnor uppfatta för någon månad sedan. Frågan är då åt vilket håll mänskligheten ska gå nu? Nationer blir absolut viktigare än förut, för vem kan lita på en stormakt? Särskilt inte en kommunistisk sådan. Eller en som säger sig stå för godhet. 

Hur många generaler och andra höga militärer plus värnpliktiga ungdomar kan Putin offra? Generaler och andra höjdare ska väl inte befinna sig i frontlinjen i ett krig? De är alldeles för värdefulla. Jo ifall inte manskapet vill kriga så hjälper det med en general som piskar på dem och som ställer sig på slagfältet. Så fungerade det förr i världen, men det var länge sedan. Detta tyder också på en illa utförd plan, där Ukraina skulle ge med sig på två dagar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar