tisdag 15 mars 2022

Ryska armén kan bara kriga två veckor till

 UPPDATERAT

Det vore väl för väl om det är sant som engelska militärer säger att Ryssland inte har kapacitet att kriga mer än 10-14 dagar till i Ukraina. På 19 dagar har Ryssland förlorat mer i militär materiel än de gjorde på två år i Tjetjenien, säger president Zelensky i Ukraina. 

Tack och lov kunde också en evakuering från staden Mariupol äga rum i går och 160 fordon tog sig vidare genom Ukraina till säkerhet. Alla tidigare försök har misslyckats. Det skulle vara för väl om kriget tar slut om bara några veckor. Men det kräver antagligen att Putin avsätts eller är så sjuk att han inte kan regera mer. Eller att han helt enkelt försvinner från makten. 

17:48

Hon klarade sig med omkring 2 700 kronor i böter Mariana Ovsjannikova, som ni ser nedan. Hon är släppt ur häktet. Bra! Då är det mera fritt fram att göra det här då?


En kvinna, Mariana Ovsjannikova, som själv jobbade åt statliga kanal 1 i Ryssland kuppade och lyckades visa upp en skylt i direktsändningen mot kriget i Ukraina. Hon ville att alla skulle sluta lyssna på propagandan och att kriget stoppas. Hon har själv en ukrainsk far och skäms för att hon har bidragit med lögner kring kriget. Hon greps förstås för det är förbjudet att ens kalla kriget ett krig. Hon riskerar 15 års fängelse för detta. 


1 kommentar:

  1. https://sv.wikipedia.org/wiki/Segerdagen_1945

    9/5 påstås vara den dag som ryssarna räknar. Vore lite pinsamt för
    dem om de höll på med sitt eget lilla krig så pass länge så man
    kan väl tänka sig att de vill avsluta åtminstone innan dess ...

    SvaraRadera