måndag 3 november 2014

En natt på slottet

Ja det var en natt med några kända människor på slottet Bogesund. Gick nyss i TV7. Och det som utspelade sig går inte riktigt att beskriva för ni som vet ni vet och ni andra vet inte. Så är det. Själv så vet jag, har vetat länge. 

Men var och en som kom dit till detta Bogesund, som jag sedan tidigare bara kände till genom att min morbror fick sitta där någon månad för rattfylleri på 50-talet. Dock inte på slottet utan bredvid i det som nu är vandrarhem eller något sådant. Jo de som kom dit nu för natten på slottet hade med sig var sin obesvarad fråga. Det handlade om Martin Melins döda lillasyster, om en pappa som gick bort för två år sedan, om en bästa vän som gick bort i somras och om varför Mojje klarade sig från döden.

Mest skeptisk var Dominika som absolut skulle hålla allt ifrån sig fast mediet berättade att det var så att hennes pappa inte tyckte hon skulle ha dåligt samvete, som hon hade för att hon inte hade uppskattat sin pappa mer när han levde. Hon kunde nog inte förlåta sig. Men hon begrep inte att en förlåtelse för i första hand sig själv gör så att all annan förlåtelse gentemot andra människor följer med och dessutom träder kärleken fram. Hon trodde inte på livet efter döden när hon åkte därifrån, men de andra var lite, som att de ville gärna tro, men var lite skamsna kanske ändå för detta.

Sanningen är att det finns ingen död. Livet upphör aldrig. Det kan inte upphöra. Vi är energi och den kan aldrig försvinna bara omvandlas. Det är en fysikalisk lag. Det säger jag som större delen av dagen har skött om min svårt cancersjuke älskling. Han däckade i bastun och jag fick ringa efter yngste sonen. Tillsammans lyfte vi ut honom därifrån och så småningom kom en sköterska från ASIH (avancerad sjukvård i hemmet) till oss och hjälpte till med att ge honom dropp. Han kan inte äta eller dricka och är beroende av dropp. Men innan dess hade jag fått upp honom i sängen, bäddat om honom och gett honom healing (jo jag har grundutbildning i detta). Han sov lugnt efter det och behövde inte mer morfin.

Godnatt alla människor var ni än befinner er i livet. Mojje var beskyddad det var därför han klarade sig. Så klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar