onsdag 26 november 2014

Miljöpartiet inte moget och vuxet som parti

Det är helt rätt att inte låta Miljöpartiet ta ansvar för pensionerna genom att sätta dem i den parlamentariska pensionsgruppen. Detta parti har inte utvecklats sedan det kom med i riksdagen permanent år 1994. Partiet lever i en rosa-röd värld där man tror på att det är bra att återvända till 1800-talets värld. Dock med mindre arbete än då. Människor ska leva av ersättningar. Den värsta tanken inför årets val var medborgarlönen, som absolut inte går att genomföra. Den idén bygger på att pengar är något som ramlar ned från himlen och inte har någon kontakt med människors arbete eller strävanden. Den tanken vore okej om vi inte var fysiska varelser utan bara andar som svävade omkring på jorden. 

Pensionerna i vårt land är mycket orättvisa, men det grundar sig på att samhället är orättvist i sitt sätt att belöna människors arbete. Fortfarande tror vi att i Sverige kan vi leva i vår egen bubbla utan att bry oss om att vi är med i EU, utan vi som land ska visa resten av världen hur det går till rent politiskt att lyfta mänskligheten. Vi har dock inte bättre pensioner än andra länder. Andra länder belönar sina gamla mer och låter dem betala omkring tio procent i skatt på sina pensioner. Det anses Sverige inte ha råd med. Skräckversionen om att 40-talisterna skulle fortsätta att berika sig på andra generationers bekostnad fördes fram av den tidigare regeringen med Göran Persson och Pär "köttberget" Nuder. Dåvarande finansministern dömde ut en hel generation som varande tärande och ett köttberg som skulle sluka allt.

Nu när 40-talisterna till största delen har gått i pension kan vi konstatera att detta inte är sant. Men fortfarande används framtida gamlingar som ett hot mot de yngre. Därför ska vi importera nya invånare i aldrig tidigare skådad skala. Det vore naturligtvis bra om det behövdes, men istället så får de områdena där det finns flest invandrare, som till exempel Malmö, problem därför att försörjningskvoten blir högre än 2,0 redan nu. Det betyder att varje invånare som arbetar får försörja fler än en invånare, som inte kan försörja sig själv. Detta förvärras de närmaste åren när vi beräknas ta emot fler än 100 000 nya invånare per år. 

Grunden till ett samhälle är ekonomisk och att människor anstränger sig för att arbeta och bygga upp detta samhälle, men med Miljöpartiets visioner ska denna planet bli grönare och vi ska bidra till detta genom att backa bakåt i tiden, jobba mindre, få högre sjukersättningar, färre fattiga barn och som jag skrev i går om detta parti så går deras politiska tankar på kollisionskurs. De förmår inte att ha en sammanhängande världsbild utan lever till stor del i drömmens värld. I värsta fall blir partiet mörkgrönt, vilket betyder att naturen går före människorna, för dessa räknas inte in som del av denna natur, utan som en skadlig biologisk art på jorden. Ingen tillväxt, som har förespråkats av Miljöpartiet, betyder att alla måste sänka sina pensioner kraftigt. Det blir helt enkelt en ättestupa för pensionärerna.

1 kommentar:

  1. Excellent. Att alla måste sänka sina pensioner kraftigt gäller förstås inte riksdagsmän och absolut inte miljöpartiets politiker! Se bara Åsa Romsons pläderingar för hur mycket medborgarna ska avstå från till gagn för alla nya invandrare, som inte kan eller ens har för avsikt att inlemmas eller arbeta i Sverige. Själv gör Romson något helt annat, t.ex. driver sin husbåt med oskattad diesel. Detta är olagligt men är hon åtalad? Icke. För politiker räcker det tydligen med att hävda okunnighet för att kunna bryta mot lagar utan påföljd!

    SvaraRadera