tisdag 18 november 2014

Nya sd-väljare från moderaterna

Det var moderaterna som tappade flest väljare till sd i det senaste valet i år och således petade bort Fredrik Reinfeldt och hans regering från makten. Det konstaterar en undersökning av detta från Demoskop genomförd på marknadsliberala tankesmedjan Timbros uppmaning. 

Ja det är väl inte så märkligt. Jag hörde redan 2010 pensionärer säga att de ville rösta på sd som en protest och det var inte några lågutbildade, utan välbeställda som inte begrep att Sverige måste ta emot hela världen. Samt att de själva ständigt fick försämrade villkor.

Tidigare har väljare som inte har röstat eller som röstade på socialdemokraterna beskrivits som nya väljare av sd. Plus då förstås yngre män på landsbygden. De som inte är så smarta är väl den underliggande tanken. Ungefär som den nya kvinnliga partiledaren i moderaterna Anna Kinberg Batra uttryckte det att "stockholmare är smartare än lantisar". Hon har sedan dess bett om ursäkt för detta.

Resultatet av undersökning betyder att sverigedemokraterna redan före valet blev rumsrenare än vad dåvarande statsminister Reinfeldt trodde när han höll fast vid sin föresats att avgå ifall Alliansen inte fick tillräckligt med röster. Att han dessutom utan att bry sig om vad resten av partiet tyckte uttalade kort före valet, att vi var tvungna att "öppna våra hjärtan", för alla som ville komma hit var förmodligen dödsstöten åt honom själv. Det liknande mer det en präst predikar än vad en realistisk politiker säger.

John Hood cirkusdirektör från New York
 blev far till John Reinfeldt på 1800-talet
Reinfeldt som själv har en mulatt som farfars farfar i släkten hade kanske detta som anledning till att han inte ville att vi skulle framstå som rasistiska gentemot resten av världen. Men när folket självt säger ifrån så är det inte riktigt demokratiskt att fortsätta på samma slags invandringsväg som tidigare. Det behöver inte vara rasism att göra som våra grannländer och inte ta emot alla som vill komma hit från hela världen. 

Att vi får orimliga krav på oss som samhälle visar den här senaste berättelsen från Östersund om en familj med fyra systrar och en dement far. De kom hit i oktober och vill lämna Sverige om de inte får som de vill. De är kvotflyktingar från Syrien och vill genast ha allt. Strömsunds kommun klarade inte det. De vill också ha en advokat på samhällets bekostnad.

Hur den nuvarande regeringen ska klara av denna spruckna flyktingsituation går inte att se. De kan inte vara mer åtstramande än vad regeringen Reinfeldt var. Det är emot deras ideologi. Dåvarande statsministern lade över allt på migrationsverket och lät dem besluta vad som skulle göras. Nu håller också arbetsförmedlingen att gå i bitar, men hur allt ska redas ut återstår att se. Om sd röstar för Alliansens budget nu i december blir situationen ännu mer akut. Sd har fortfarande inte gett besked om hur de kommer att göra, men säger också att de inte har något att förlora på nyval.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar