fredag 21 november 2014

Låt svenskarna veta att dom lever

UPPDATERAT
Nu gäller det att hindra svenskar från att förfölja de utlänningar som sitter utanför våra affärer och tigger. Detta organiserade våld är snart här. Därför uppmanas nu Rikspolisstyrelsen att skyndsamt upprätta ett register över de svenskar som utövar detta våld. Så att vi kan skydda de tiggare som vi måste värna om i vårt land. 

Det enda jag har sett har detta fruktade våld är att vänliga människor har lagt pengar eller gett dem mat där de sitter i det ännu vädermässigt varma Sverige. Men nu ska vi som folk antecknas och spåras upp så att vi inte ens riskerar att bli våldsamma. Två debattörer ges utrymme på den finaste debattsidan i svensk press. Den ena är en polisforskare i Uppsala och den andre doktorand i pedagogik i Göteborg. Är vi verkligen sådana? Vi som folk att vi förföljer andra människor och särskilt de som tigger? Detta verkar våldsamt överdrivet och behövs det verkligen register hos polisen över detta? Är inte detta lite väl likt en diktatur?

Det verkar vara att överdriva betydelsen av våld i landet nu när förhandlingarna med Rumänien i våras bröt samman för det landet tycker inte att de gör fel. Fast de bara använder kring 40 procent av de resurser som EU har ställt till deras förfogande för att komma till rätta med fattigdomen i landet. Bulgarien och Rumänien lider fortfarande svårt av den kommunistiska regim, som förtryckte länderna under många år. Här skrev jag tidigare om att Rumänien avfolkas för de tidigare makthavarna finns där fortfarande och berikar sig själva. 

Bruttolönerna i Rumänien ligger kring 5 000 kronor så det är klart att det lönar sig att komma hit och tigga, men är det så vi vill att världen ska se ut? Ska människor skaffa sig fördelar genom att sitta passivt i våra köpcentra och framställa sig som de mest utsatta i världen? Visst vädjar de till vår kristna kulturella medkänsla, för alla är vi uppfostrade i denna inställning till andra människor, om att alla är jämlika och har samma rättigheter. Och vi måste hjälpa till att ordna detta. Fast tiggare blev misshandlade i Värnamo av sina egna landsmän. För att pressa dem på pengar.

Men ge nu ordentligt till tiggarna för julen närmar sig och köp er fria från att ställa samma krav på alla EU-länder och deras medborgare. Låt tiggarna få mer än den ynka hundring per dag som de i värsta fall får nöja sig med. Ös pengar över dem så att de kan återvända till sina hemländer och aldrig mer behöver komma hit. Låt dem bli rika och välbeställda så att era samveten är lugnade nu inför den stora kristna högtiden julen. Gör som Pingstkyrkan och Evangeliska Fosterlandsstiftelsen öppna era hem och ge dem tak över huvudet. Och en stödkonsert så att de åker hem rika till jul. 
23.11.2014
Ännu ett exempel på tiggare som råkar ut för utpressning. Tiggarna från Rumänien och utpressarna? Inte är det väl svenskar som ägnar sig åt sådant. Här är ett annat fall som har gått till åtal, där en landsman försökte utpressa tiggare genom dödshot. Han var "boss" över platserna i Halmstad.
12:01
Utanför Willys har damen dumpats i vanlig ordning tidigt på morgonen. Hon säger "tak så micket" vare sig hon får något eller ej. Bara några stycken handlar denna söndagsförmiddag. Det blir väl ett mantra till slut, ett slags meditation att sitta där. Väderprofeterna hade fel i dag så det är torrt, varmt och soligt för att vara i november. Inte alls samma tjocka molntäcke de hade talat om. Jag och damen tackar för det. 
24.11.2014
Och här beskrivs ännu en tiggare som jagas bort av andra tiggare. Sverige är fullt tydligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar