torsdag 6 november 2014

En skakande rapport

Nationalekonomen Stefan Fölster debatterar i dag på DN Debatt om framtiden får vårt arma land. Vi ligger redan på samma nivå som Italien vad gäller industriproduktionen. Hur ska det gå? Han är naturligtvis inte socialdemokrat, som hans morföräldrar Alva och Gunnar Myrdal var, utan står på den borgerliga sidan. Han föddes i Tyskland och blev svensk medborgare i början av seklet.

Han tror att konsumtionen i Sverige har hållit uppe vår ekonomi, men nu riskerar industriproduktionen att dra ned den. Våra industrier läggs ned eller tar in maskiner som ersätter människor. Det blir inte bra om man jämför med resten av Europa. Han glömmer dock att vi gick rätt oskadda ur den senaste finanskrisen då det sydliga Europa höll på att gå under. Så vi har knappast någon möjlighet att ännu mer stegra produktionen.

Och socialdemokraterna plus miljöpartiet kan naturligtvis höja skatter plus höja alla ersättningar till medborgarna, så att det känns bättre och mer pengar kan gå till konsumtion. Fortfarande jobbar vi mycket mer än resten av Europa och betalar och betalar i skatter till samhället. Hur vore det att sänka pensionsskatten till rimligare tio procent? Det skulle hjälpa till. Dessutom har regeringen aviserat en höjning av a-kassan sedan kan de naturligtvis höja försörjningsbidragen. Importen av människor gör att pengar strös ut och konsumtionen absolut ökar. BNP kommer att växa. 

Detta vet naturligtvis nationalekonomen Stefan Fölster som bor i Nacka och har det gott ställt, men som sagt han debatterar utifrån sin egen synvinkel och menar att Sverige kommer att tudelas. Han och familjen får behålla sin position och människor som importeras blir fattigare. Jo så blir det alldeles säkert, samtidigt som Migrationsverket behöver anställa tusen personer omedelbart. Men varför ska människor som kommer hit från första dagen ha det lika bra ställt som alla som har bott här i generationer?

Men statsminister Stefan Löfven hotar alla kommuner med bestraffning, som inte låter alla nya medborgare få samma goda villkor som gamla svenskar. Alla ska betala! Ja det är en urgammal svensk sed att låta alla ha det lika illa. Det verkar absolut vara den nya regeringens inriktning. Men det är inte detta Stefan Fölster ser framför sig utan en tudelning av landet. Det lär dock ta ett antal år att sänka svensk ekonomi så att ingen längre vill komma hit till vårt kalla och mörka land. Vi ska ta emot minst 100 000 nya invånare per år. Något annat finns inte på kartan. Och vi måste betala!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar