onsdag 5 november 2014

Katastrofarbete på Värmdövägen

UPPDATERAT
I går kväll började grävskoporna sitt arbete på vägen en bit från vårt hus. Vad hade hänt? Hade den rasat så de måste göra nattskift? Det gick att sova trots oväsendet från grävskoporna, men nu i morse var jag tvungen att gå ut och se vad för naturkatastrof som hade orsakat grävandet. Och det oväsen som fortfarande var där, men nu lite längre bort.

Det som hade hänt var att asfalten hade grävts bort. Det behövdes inte ens, visserligen var den en aning sliten och lite lappad, men det var en klart godkänd väg. Men nu kör bilarna där utan asfalt i 30 km i timmen och någon gång kanske det blir en ny sådan. Nattskift? Det måste kosta pengar. Men det är väl bra att folk (läs män) har något att göra. Hoppas att det är de som går på försörjningsstöd som har kommit i jobb.

Är det den nya regeringen, som tror att det är 30-tal, och att det måste till beredskapsarbeten i klassisk stil? För vi importerar så mycket folk till ingen sysselsättning alls. Kedjan från asylboenden till eget boende och jobb måste fungera. Och att jobba med vägar kan väl alla? Det var det första jobb den äldste sonen hade minns jag, för trettio år sedan, fast entreprenören gick i konkurs strax därpå så han fick ingen lön utan fick gå till socialen.

Ingenting är nytt under solen. Inte åtgärder och inte något annat, men nattskift? Jo det ska bli snö i morgon hotar SMHI med så det är förstås bråttom. Hoppas jobbet blir gjort ordentligt så att vägen verkligen blir bättre än förut. Vi som lever får se. Just nu ingen asfalt och det är väl farligare med tanke på snön?
6.11.2014
I dag är det en ännu större yta som är utan asfalt. De var där med sina jättemaskiner i natt och grävde. När jag skulle lägga mig så skallrade tavlorna på sovrumsväggen för marken skakar när de håller på och tar bort asfalten. Trafiken blir mycket lugn för alla måste bromsa in till noll för att ta sig över kanten till hålet och sedan upp igen. Arbetslösheten bland de som skulle göra förbifart Stockholm måste hållas nere. Det är säkerligen påbudet. En sosseregering kan ju inte skapa arbetslöshet det första de gör.
7.11.2014
Är ett likadant hål i vägen i dag, långt och brett. Effektivt stopp för trafiken. Ingen samordning mellan asfaltsläggare och grävare. Nä så långt har vi inte kommit än. Effektivitet behövs inte. Bättre med låga hastigheter. Gräv lite fler hål, som aldrig fylls igen! Sic!
8.11. 2014
I dag är hålet kvar förstås, men en del bilister fattar inte varningsskyltarna utan kör som vanligt. Har sett en bil hoppa som en groda ungefär och skramla förfärligt för att den hade för hög fart och någon annan som gnisslande tvärbromsat när den väl såg den stora långa gropen. De flesta är dock kloka och drar ned farten ordentligt för att komma ned och upp ur hålet, som är kanske 30 meter långt. Får gå ut och mäta i morgon. Är redan för mörkt nu.
9.11.2014
Jo nu gick jag ut och kollade ordentligt. Det är ungefär 30 meter väg som är uppgrävd ända ned till knytnävsstora stenar. De som är underlaget för en asfaltsväg. Så har de slängt på lite asfalt i början och slutet på den stora uppgrävda vägbanan så bilarna kan gunga ned och gunga upp sedan. Det krävs att de bromsar ordentligt för att det inte ska bli obehagligt. Kör försiktigt!
10.11.2014
Likadant och långt hål i vägen i dag i det grå duggregnet. Ingenting har hänt.
11.11.2014
Jo i natt störde dom återigen de boende med sina jättemaskiner och i dag är det svart asfalt över vägen. Klart! I går var SL där och flyttade hållplatsen några meter, vilket i dag är helt onödigt. Men det är många kockar om soppan. SL får flytta tillbaka den provisoriska nu.
Copyright Ann Helena Rudberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar