torsdag 20 november 2014

Sverige är bäst

Det är svårt att veta om rubriken är ironisk eller inte. I dag får vi veta att omkring 1 500 svenskar över 65 år är hemlösa i vårt land. Och de lär bli fler eftersom fler blir äldre och fattigare. Vi har också fått veta att Sverige tar mer pengar än EU:s länder från biståndsbudgeten och låter detta bekosta flyktinginvandring. Sverige är inte längre något föredöme för andra EU-länder utan ligger på samma nivå som dessa i biståndsbudgeten på 0,75 procent av BNI.

Det låter inte som något som är värst alls. Varför ska vi inte ligga på samma nivå som andra EU-länder vi som är bäst i Europa på att ta emot flyktingar och invandrare. På bara några decennier kommer vi att byta ut vår befolkning om detta fortsätter. Men Sverige klarar sin landsbygd för att vi tar emot invandrare annars skulle den avfolkas. Detta är inte så märkligt eftersom det har varit fallet sedan mina föräldrar föddes i början av 1900-talet. Det fanns inte försörjning helt enkelt för alla människor. Utvandra eller flytta till städer var lösningen.

Till skillnad mot Norge har vi inte brytt oss om att hålla landsbygden levande. Flyttlassen har ständigt gått till städer under hundra år. Lite sent att ändra detta med hjälp av invandring. Men bland andra Bert Karlsson försöker genom att inhysa nya svenskar i gamla nedlagda sjukhus, äldreboenden eller slott och konferensanläggningar. Sverige drivs som ett företag och det är invånarna som står för pengarna. Vi behöver nytt friskt blod i landet och födelsetalen når inte längre upp till invandringens siffror. Är invånarna med på detta att ständigt ta in nya som behöver stöttas under åratal?

Ungdomarna har det illa ställt, försämrade arbetsvillkor är det senaste. Nu jobbar unga på otrygga jobb, lika många som före finanskrisen 2008 var det senaste i morse. LO är på krigsstigen för nu har de fått sin egen regering. Själv så räknade jag absolut inte med att få en fast anställning det första som hände när jag slutade skolan. Det var helt okej att gå runt bland vikariaten under några år. Det är väl ingen fara med de unga, tycker jag. Värre är det för 80-åringar som inte själva står för kontraktet på sin lägenhet och därför blir utkastade. Så blev det både för Ulla och Oskar. Ullas dotter bodde inte längre i lägenheten. Och Oskars son dog. Man måste räkna med alla eventualiteter när det gäller boende.

Förslaget att Sverige ska byta huvudstad kan dock slängas i papperskorgen. Dåligt moderat förslag! Nu får det vara nog med dumheter från politiker. Det hjälper inte att föreslå sådana idiotier. Däremot skulle vi kunna skänka bort Skåne till Danmark. Eller Jämtland till Norge. Det är mer inne i ett Europa, där kulturer kräver sin egen stat. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar