tisdag 16 augusti 2016

18-åring misstänkt för mordet i Arboga

UPPDATERAT
Det var för två veckor sedan den 3 augusti som en 68-årig man mördades och hans 63-åriga hustru skadades i en sommarstuga i Arboga. Nu är en 18-åring boende i Eskilstuna gripen. En 41-årig kvinna är också gripen för detta mord. Hon bor också i Eskilstuna. Gripandet kunde ske odramatiskt på Arlanda. 

Det var vid lunchtid i dag som en 18-åring och en 41-årig kvinna greps. De har varit anhållna i sin frånvaro. 41-åringens make drunknade i Hjälmaren för ett år sedan och då var hon också misstänkt, men den utredningen lades ned. Det var utanför samma sommarstuga där den nu mördade 68-åringen hittades. Då dröjde det tolv timmar innan 41-åringen anmälde maken försvunnen. Nu har den utredningen tagits upp på nytt. Det finns ett överklagande av att det aldrig blev någon förundersökning. Gripandet skedde på Arlanda då de båda var på väg att lämna landet.
17:42
Kvinna i fråga är dotter till paret som överfölls och hon var tidigare i år misstänkt för sexbrott mot två flyktingpojkar. 18-åringen är misstänkt för grov misshandel av samma pojkar. Dessa flyktingpojkar berättade att de hade tvingats ha sex med kvinnan. Förundersökningen mot henne lades ned efter två veckor. Detta är bolaget som är inblandat. 
17.8.2016
Thailand var flyktmålet för de misstänkta mördarna och de här brotten lär ha ekonomiska orsaker tror polisen. Kvinnan hade en livförsäkring efter sin man och det är försäkringsbolaget som har överklagat att det inte blev någon förundersökning när hennes man drunknade på hennes föräldrars sommarställe. De hade haft ett stormigt förhållande. 18-åringen var inneboende hos kvinnan och betecknas som hennes pojkvän.

Det här är Johanna Möller, som också kallar sig
Blomsterlund. Flerbarnsmamma som är
misstänkt för att ha dödat sin pappa. 

Faksimil från facebook.  

12:40
De båda misstänkta nekar till brott. De är ännu inte begärda häktade. Detta måste göras på fredag förmiddag senast. 
18.8.2016
Kvinnan i fallet framstår alltmer som gangsterdrottning. Hon har utnyttjat pojkar som kom hit. En av dem var beroende av droger och honom tog hon hand om. Den kaotiska situationen förra hösten med så många ensamkommande barn - de flesta från Afghanistan - har passat henne som hand i handsken. Mamman som knivskars låg och sov tillsammans med sin man uppe på andra våningen i sommarstugan när de blev överfallna av en person, som mamman inte uppfattade vem det var. Hon ringer till larmcentralen och säger att hon har hål i kroppen. Hennes man ligger död i sängen.

Den misstänkta kvinnan framstår som någon som har varit så girig efter pengar att hon har anlitat en mördare. Hennes pappa var mångmiljonär, men ville inte ge henne pengar eftersom de var oense om saker. Hennes HVB-hem i Arboga fick stänga och hon har därefter tagit hand om 18-åringen som fick bo i hennes stora lägenhet. Kaos i ett land som Sverige underlättar för sådana människor som denna kvinna, som har varit beredd att till och med mörda sina föräldrar för att få tillgång till deras förmögenhet. 
12:02
Enligt kvinnans advokat Amanda Hikes är allt som finns "lösa rykten". Det finns ingen grund för gripandet av kvinnan och hennes 18-årige sambo. Det hela handlar om "spekulationer" från polisens sida, säger advokaten.
19.8.2016
Jo så ville de gifta sig de bägga misstänkta mördarna. I slutet av juni skickade kvinnan in en hindersprövning till Skatteverket där hon skrev att 18-åringen är asylsökande och medborgare i Afghanistan. Det är ett sätt för någon att säkert få stanna i Sverige och hon var redan sambo med mannen. 
11:46
De båda släpps fria. Det finns inte tillräckligt med bevis för att häkta dem. Polisen hann inte att undersöka och få nog med bevis. Leif GW Persson anser dock att polisen är rätt ute här. Vi får väl se vad de hittar på nu polisen, respektive de misstänkta. För de är fortfarande misstänkta och de som är närmast till att ha gjort detta. Någon annan har inte så stor anledning till detta. Och bevisföringen går in i ett analysskede.
14:58
Försäkringsbolaget är frustrerade för de vägrade att betala ut änkans livförsäkring för mannen som drunknade. De anser att mannen inte själv hade tecknat denna livförsäkring som var utställd på den misstänkta kvinnan. De anser sig ha bevis för att hon har förgiftat sin man på en utlandsresa och sedan drunknade mannen bara ett halvår senare. När utlandsresan ägde rum var livförsäkringen tecknad en månad innan. Försäkringsbolaget förstår inte varför polisen är så ointresserad av deras uppgifter. 
24.8.2016
Den misstänkta Johanna Möller sade till medierna att hon inte tänkte åka någonstans när hon släpptes av polisen, men nu har hon åkt till Thailand, dit hon var på väg när polisen hejdade både henne och hennes 18-årige sambo och anhöll dem. Ingen av dem hade reseförbud. Hon tog med sig tre av sina sex barn.
14:13
Stjärnadvokaten Massi Fritz kommer att tacka ja till att bli den 63-åriga änkans målsägarbiträde. Den efterlevande kvinnan var inte nöjd med sin tilldelade advokat. Hon vill ha samma advokat som de utnyttjade och misshandlade pojkarna fick. Och det var Massi Fritz. 
27.8.2016
Nu ska polisen granska dödsfallet som exmaken till Johanna Möller råkade ut för förra året. Då fanns en livförsäkring på honom på 2,5 miljoner, som försäkringsbolaget konstaterade inte han hade skrivit på och därför betalade de inte ut dessa pengar. Det beslöt de i år. Huvudpersonen i detta drama är fortfarande i Thailand. På semester eller inte lär visa sig.
29.8.2016
En förundersökning om mord och försök till grovt bedrägeri är inledd av Åklagarmyndigheten angående det som hände förra sommaren med exmaken. 
30.8.2016
Det var den 18-åriga dottern med sambo som hyrde huset i Thailand. Det är bokat till slutet på oktober. Där bor nu Johanna Möller med sina tre minderåriga barn också. GW Persson tror att graven med exmaken ska öppnas. Det är väl ganska självklart att det måste undersökas om denna exmake har råkat ut för något brottsligt som går att upptäcka. Änkan ville ha kremering.
15:42
Den bil som polisen har sökt vittnen till kan kopplas till platsen för mordet och mordförsöket. Det är en bil skriven på kvinnans företag. Polisen har gjort konkreta fynd inne i bilen, som kan vara ett genombrott i fallet. Mer än så vill inte polisen kommentera under pågående utredning. 
31.8.2016
Så är de gripna igen för detta sommarstugemord i Arboga: 18-åringen och 41-åringen.  De greps i Trondheim i Norge och ska transporteras tillbaka till Sverige. De båda klev av ett flyg från Thailand. Håll dem nu inlåsta i fortsättningen!
11:59
Kvinnan befinner sig strax i Västerås och ska träffa sin advokat under dagen. Både hon och 18-åringen är på sannolika skäl misstänkta för mordet och mordförsöket på hennes föräldrar. 
15:53
Johanna Möller nekar till brott precis som hon gjorde tidigare. Finns väl ingen anledning för henne att erkänna något överhuvudtaget.
16:55
Den 18-årige mannen säger sig också vara oskyldig. De båda ska häktas i veckan, troligen på fredag. 
2.9.2016
De båda misstänkta är begärda häktade. De misstänks för mord och mordförsök i en sommarstuga den 3 augusti i år. Försvarsadvokaterna har fått yppandeförbud, vilket är en ovanlig åtgärd, men de får inte yttra sig om den kommande häktningsförhandlingen eller om brottet. Här nedan vad Åklagarmyndigheten skriver på sin hemsida:
13:29
Enligt SVT kommer 18-åringens häktningsförhandling ske vid 16-tiden och 41-åringens vid 17-tiden. Här nedan bekräftas detta av Åklagarmyndigheten:
Häktningsframställan för 18-åringen. 


17:28
Artonåringen har häktats för mord och mordförsök. På sannolika skäl. Han kommer sitta häktad i fjorton dagar i ett första skede, men åklagaren har till slutet på september på sig att väcka åtal. Förlängd häktning således. Häktningsförhandlingarna mot kvinnan börjar strax. Försvarsadvokaterna är belagda med yppandeförbud.
18:43
Kvinnan har också häktats på sannolika skäl, den högre misstankegraden. Något annat vore märkligt när hennes "medhjälpare" redan är häktad. De båda nekar till anklagelserna om mord och mordförsök. De har inget att vinna på att erkänna så de kommer säkerligen att neka ända fram till domen. 
7.9.2016
Den 41-åriga kvinnan är svårförståelig. Det är väl därför detta mål fått så mycket uppmärksamhet. Hon hade en pappa som kunde ryta ifrån mot henne, men när hon mådde dåligt i slutet av 2009 och kontaktade sin pappa och hotade med att ta livet av sig gav han henne en ny bil. Prylar är således kärlek i den familjen. Det pratas om curlingföräldrar nu, men detta verkar vara ett sådant fall. Åtminstone var det så från pappans sida. Enligt en tidigare pojkvän ville hon ha 200 procents uppmärksamhet hela tiden. Ett mycket narcissistiskt drag. Hon har också psykopatiska drag eftersom hon uppenbarligen har försökt att mörda sin tidigare man innan hon eventuellt dränkte honom för att få ut en livförsäkring på 2,5 miljoner.
14.9.2016
Ny häktningsförhandling för kvinnan i dag eller i morgon. Hon vill inte sitta häktad för det har framkommit nya omständigheter enligt hennes advokat. Hon vill släppas fri. Häktningen är överklagade till hovrätten. Den 18-årige mannen väljer dock att fortsätta vara häktad. Kan det vara så att kvinnan har funnit ut att det går att skylla allt på denne man? Möjligen. Och att denne 18-åring väljer att ta straffet för detta? Hon lär har varit väldigt manipulativ i hela sitt liv så det är inte otroligt med en sådan utveckling. 
15.9.2016
Nej kvinnan blir inte släppt. Hon får sitta häktad har hovrätten beslutat. Det finns inte ens några omständigheter som gör att det behöver hållas en ny häktingsförhandling. Så är det. Detta beslut kan överklagas till HD.
18.9.2016
Och nu vill Johanna Möller bli fri från häktet för att hon mår så dåligt. Stackars hon! Och hon drar sig inte för att utnyttja sina minderåriga barn när hon klagar sin nöd. För hon har ensam hand om dem. Borde hon ha tänkt på tidigare. Och hon sörjer sin pappa. Jaha. Dessutom går hennes företag dåligt. Ja det gjorde det redan innan. Vilken härva! Åtal ska väckas senast 30 september. Eller också förlängs häktningarna av de bägge misstänkta. För att åklagaren behöver mer tid till utredning. 
22.9.2016
Den 18-årige mannen har inte kunnat styrka sin identitet så därför kommer inte hindersprövningen gå igenom. Det innebär att de båda misstänkta inte kommer att kunna gifta sig.
21.10.2016
Johanna Möller har nu berättat om sitt liv och den delen av utredningen är klar. Hon har berättat om sina sex barn, som hon har med tre olika män. Och att hon i januari i år träffade sin fjärde man/pojkvän, 18-åringen. Hon har varit utsatt för stress under sitt liv och varit snudd på utbränd och hon fick en stroke för tre år sedan då hon förlorade förmågan att prata engelska och blev svagare i vänsterarmen. Hon har under uppväxten också drabbats av panikångest, men blivit bättre av medicin som verkade serotoninhöjande. Hon säger att hon aldrig har missbrukat narkotika. 
15.11.2016
Gustavsbergs kyrkogård på Värmdö grävdes upp i dag för där vilade Johanna Möllers tidigare make. Misstanke om att han också är mördad gjorde att han nu grävdes upp ur graven.
1.12.2016
Johanna Möller är nu formellt misstänkt för två mord och ett mordförsök. Hon misstänks också för mordet på sin tidigare make. 
7.2.2017
Så bra att 18-åringen har erkänt mordet på Johanna Möllers far och mordförsöket på hennes mor. 
15.2.2017
Tre personer anhållna för medhjälp till mord på Johanna Möllers tidigare man. Så tråkig härva av elände i denna idylliska trakt.
15:03
Det är två av Johanna Möllers barn som är anhållna. En son född -96 och en dotter född -97 plus hennes sambo född -91 är de tre misstänkta. De misstänks för att ha forslat den mördade makens kropp i bil till sommarstugan. Eller lurat in honom i bilen och kört honom till sommarstugan.
16.2.2017
Det var Aki Paasila som misstänks mördad av sin dåvarande fru. Han har släkt i Gustavberg i Värmdö.
17.2.2017
Mohammad Rajabi var den som högg ihjäl Johanna Möllers pappa. Han har erkänt. 
14.55
Sambon till den 19-åriga dottern till Johanna Möller har begärts häktad för mord på sannolika skäl. Häktingsförhandlingarna ska äga rum i dag fredag eftermiddag. 
17:05
Den 25-årige sambon är häktad. De båda barnen till Johanna Möller är inte längre anhållna utan släppta.
14.3.2017
Den 25-årige mannen är från Afghanistan och kom hit som ensamkommande flyktingbarn med ett missbruk i bagaget. Johanna Möller sägs ha styrt båda dessa män till att mörda. 
28.6.2017
Johanna Möller är skyldig till mord på sin pappa och anstiftan till mord på maken. Hon ska genomgå stor rättspsykiatrisk undersökning innan domen. Mohammad Rajabi är skyldig till mord och mordförsök. Bägge ska stanna i häktet och Mohammad Rajabi ska också genomgå stor rättspsykiatrisk undersökning. En stor rättspsykiatrisk undersökning pågår under fyra veckor och görs av ett team med utredningar och observation av den intagne. Det är en forensisk socialutredare, en psykolog, omvårdnadspersonal och en huvudansvarig rättspsykiater. De ska svara på om personen har begått gärningarna under inflytande av en allvarlig psykisk störning, om den intagne behöver vård och vilken risken är för att den intagne återfaller i brott.
25.7.2017
Nej då de är inte psykiskt sjuka - lider inte av någon allvarlig psykisk störning - bara totalt egoistiska och utan markkontakt. De kan dömas till fängelse. Livstid är rimligt. Ny förhandling den 7 augusti. 
9.8.2017
Rajabi sägs nu vara 21 år och kan inte dömas till livstid. Iranska myndigheter har intygat hans ålder. Han kommer att få åldersrabatt. Dom lär komma den 21 augusti.
21.8.2017
Livstid för Johanna Möller och 14 år plus utvisning för Mohammad Rajabi. Bra! Hoppas nu att domen står sig i hovrätten. För överklagandet kommer som ett brev på posten. 

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Bra jobbat, säger jag också.
   Då blir de häktade på fredag då.
   /Linus

   Radera
 2. Suveränt jobbat,om polisen tagit Göran Möllers(makens) död på allvar, så hade liv sparats, som vanlig Svensson känner man sig maktlös, kämpa på AHR

  SvaraRadera