fredag 5 augusti 2016

USA-valet riggat

Ja naturligtvis är hela valet till president i USA riggat. Det har Donald Trump nu uttryckt på sitt vanliga lite halvt tokiga sätt. Jag såg nuvarande president Obama i morse på TV och han kunde inte annat än att le åt detta samtidigt som han drev med att till exempel Texas skulle rigga valet. Där är de inte direkt demokrater och har aldrig varit. Det var i Dallas Texas som president Kennedy blev skjuten och mördad under ett besök där han aldrig borde ha gjort, men han ville ena landet och därför besökte han denna stat.

Donald Trump är helt osannolik ens som presidentkandidat och det är tråkigt att det är så långt kvar till valet den 8 november för många fler otroliga påståenden kommer att behöva bemötas från denna kandidat, som snart har lika mycket pengar att satsa på kampanjen som Hillary Clinton. Det hela är en uppvisning i vad USA kan vara när det är som värst och meningen med det hela är kanske att tokigheterna ändå ska få komma ut i luften och ventileras. Det är detta som kallas demokrati.

Att valet skulle vara riggat menar Trump beror av att det spelas NFL-matcher samtidigt som det är debatter mellan presidentkandidaterna. Som om Hillary Clinton skulle bestämma över detta också. Datumen för matcherna sattes för ett år sedan då ingen visste vilka presidentkandidaterna skulle bli. Det är enbart paranoia som kan komma i fråga för Donald Trumps påståenden. Dessutom har han kallat Hillary Clinton för "djävulen" och menar att president Obama är "den värsta presidenten i USA:s historia".  Detta plus mera till har han hunnit med sedan Hillary Clinton blev vald till presidentkandidat den 27 juli. Behöver jag säga att Hillary Clinton dessutom leder i valopinionen?

Här skrev jag tidigare om att Hillary Clinton blir president. Och här om att hon förtjänar att bli president.

1 kommentar:

  1. Jag tycker att du ska titta på detta:
    https://www.youtube.com/watch?v=7LYRUOd_QoM

    SvaraRadera