måndag 8 augusti 2016

Sarah Sjöström måste beundras

UPPDATERAT
Det är klart att vi måste beundra 22-åriga Sarah som satte världsrekord i fjärilsim på 100 meter med tiden 55,48 i OS i Rio. Kanske har vi nu fått den nya stjärna som kan hålla ihop Sverige och göra oss stolta igen. Vi behöver positiva förebilder! Denna dam som är 1.86 lång och väger 68 kilo är exakt anpassad till ett liv i vattnet. Så bra! Hon går vidare i en stolt tradition av stora framgångsrika svenska idrottsmän och -kvinnor och är utsedd att simma hem ännu många medaljer. Vi får väl se i kväll när hon simmar 200 meter fritt vid artontiden. 

Hon har tränat i grupp för att bli så bra. En grupp är bättre på att motivera än att vara ensam simmare med en tränare. Hennes egen grupp har blivit som en andra familj för henne och hon är i Rio tillsammans med sina nära vänner inom simningen. Sarah Sjöström har haft simningen som fokuserat mål sedan hon var i tidiga tonåren. Det är ett decennium av satsning i hennes unga liv. Och en fantastisk revansch för OS i London då hon kom fyra därför att hon hade haft halsfluss. Grattis Sarah!
9:20
Sarah berättar också efter detta guld att hon har inte haft det helt smärtfritt på vägen dit utan år 2014 fick hon sluta helt med styrketräning för ryggen tog stryk, men hon säger att det ändå gick att träna för simning är inte hårt mot kroppen. Det är skonsamt. Och hon har inte velat prata om problem för det blir så stort då i medierna. Hon har inte velat oroa familj och vänner. 
19:33
Hon tog sig enkelt vidare i försöken på 200 meter fritt i kväll och är klar för semifinal. Den går efter klockan tre i natt.
9.8.2016
Jodå hon tog sig till final. Hon vann heatet på 1.54,65 före amerikanskan Ledecky. Final i natt efter klockan tre. 
10.8.2016
Det blev silver och amerikanskan Ledecky tog guldet. Kanske blir det sista gången för Sarah Sjöström för distansen är svår. Lättare är 50 meter och 100 meter, men 200 meter tar knäcken på simmarna.
12.8.2016
Och en tredje medalj i brons blev det på 100 meter fritt. Ingen svensk simmare har någonsin tagit tre medaljer i ett OS. 


1 kommentar:

 1. Det där med längden är jag inte helt säker på. Har sett andra
  uppgifter. Men över 1.80 är hon. Dock är hon långt ifrån längst
  i det svenska damsimlandslaget. Jennie Johansson (ej till final
  på 100 m bröst i natt) lär t ex vara 1.87 (hittar andra data
  även på henne).

  Själv har jag ett personligt rekord vad gäller längd som jag
  inte heller riktigt tror på ...

  SvaraRadera