tisdag 2 augusti 2016

Att grilla är farligt

Så här såg huset ut i går kväll
när det började brinna.
Nu är det totalt nedbrunnet. 
UPPDATERAT
Se upp när ni grillar för hela huset kan brinna ned. Så gjorde det här på Värmdö där miljonärerna Christoffer Bergfors vice VD för Max hamburgare och hans fru Stina Honkamaa Bergfors, som bland annat sitter i styrelsen för H&M, lyckades välta sin gasolgrill och dessutom så exploderade gasoltuben. Hur de lyckades med detta framgår inte, men enligt brandkåren var det helt enkelt en olycka. 

Så nu är villan de köpte som sommarhus år 2009 för nästan sju miljoner på Svanvägen i Strömma nedbrunnen och det brann också omkring denna villa. Brandkåren hann dock rädda det som fanns av värde i huset. Ingen förlust tydligen då, för denna villa måste väl vara försäkrad mot brand och kan bli uppbyggd igen? Ingen skadades som tur var fast familjen grillade och även barnen fanns med. I vanliga fall bor de på Östermalm i Stockholm.
3.8.2016
Fler uppgifter har Expressen nu lyckats ta fram om hur branden startade. Familjen hade precis startat grillen när underdelen av den började smälta. Sedan spreds sig branden till markisen ovanför och snabbt in i huset. Det låter konstigt som orsak till brand för inte har de väl köpt något billigt skräp? Och är inte gasolgrillar väldigt säkra? Det är nog bäst att ta reda på orsaken ordentligt för det kan ju vara en livsfarlig grill det handlar om. Fler hus kan vara i fara. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar