lördag 13 augusti 2016

Donald Trump har gjort bort sig igen

UPPDATERAT
Jag såg The Daily Show när Trevor Noah drev med Donald Trump för att han har sagt att president Obama är grundare av IS. Det var i går det. I dag så säger Donald Trump att människor inte förstår att han är sarkastisk i ett twitter till CNN. Detta efter att han upprepat samma sak många gånger och sagt att han bara säger sanningen. 

En intervjuare i radio försökte lindra hans uttalande i förrgår genom att säga att han kanske menade att Obama hade bidragit till att grunda IS genom att han misslyckats med att skapa fred och därigenom skapat ett  politiskt vakuum. Men Trump tog inte chansen att backa en aning utan avbröt intervjuaren och sade: "Nej, jag menar att han är grundaren av IS". Likt en istadig tonåring, som inte begriper hur man uppför sig i vuxet sällskap.

Nu hävdar dock Donald Trump att CNN inte begriper sarkasm. Detta efter att han upprepat anklagelsen mot den sittande presidenten minst ett dussin gånger i tre olika städer i Florida. Trump vägrar också att redovisa hur mycket skatt han har betalat, vilket är tradition att göra för presidentkandidater. Hillary Clinton har redovisat att hon har betalt drygt 43 procent av sina inkomster eller 10.6 miljoner dollar under 2015. Att Trump vägrar redovisa detta beror av att han ligger i tvist med skatteverket om hur hans verksamhet ska beskattas. 

Hillary Clinton var dessutom medgrundare av IS, tyckte Donald Trump. Men det var väl också sarkasm. Hur ska man kunna lita på en president in spe som man inte vet om han är ironisk eller sarkastisk när det gäller något så allvarligt som att bli ledare för USA? Är han verkligen presidentkandidat eller har han ställt upp för att föra Hillary Clinton fram till posten som president? Inte ens hans egna partikamrater säger längre att de ska rösta på honom.

Här har jag tidigare skrivit om presidentkandidaterna. 

15.8.2016
Ja så har förstås Trumps kampanjchef tagit emot ryska miljoner. Det lär vara kring 13 miljoner dollar, som han mutades med när han bodde i Kiev för att han skulle agera proryskt.  Trump har själv uttalat sig positivt om president Putin och tyckt att annekteringen av Krim var bra. 

2 kommentarer:

  1. Trump säger det han måste säga för att stanna i mediafokus. Han är av skotsk släkt och snål som få. Han vill driva en budgetkampanj och för att göra det måste han säga saker som gör att MSM hela tiden skriver mer om honom än om Hillary Clinton.

    SvaraRadera
  2. Trump har inte kallat Obama ledare för IS. Däremot grundare av IS. Fast jag tror även han inkluderade Hillary i den anklagelsen. http://nordic.businessinsider.com/trevor-noah-on-donald-trump-obama-founder-isis-2016-8?r=US&IR=T

    SvaraRadera