måndag 22 augusti 2016

Hämndaktion i Göteborg

UPPDATERAT
Ett barn i åttaårsåldern fick sätta livet till när en bomb eller handgranat exploderade i en lägenhet i Biskopsgården på Dimvädersgatan i natt. Det kan vara en hämndaktion eftersom där bor en av de som dömdes för morden i Vår krog och bar i början på augusti. Dådet ägde rum 2015 då jag skrev om detta under rubriken Sveriges gangsterstad. Domen mot männen som utförde detta föll för två veckor sedan.

Polisen har nu inlett en förundersökning om mord eller dråp. Fönstren till lägenheten slogs sönder innan det ser ut som om något har kastats in i den. Pojken i åttaårsåldern blev svårt skadad och avled senare på sjukhus. Vardagsrummet blev värst förstört. Vårvädersligan har länge styrt över Hisingen. De som bor i Göteborg är sedan lång tid avtrubbade av våldet, vilket jag också skrev om förra året.

Fem av de tilltalade dömdes för mord och mordförsök för morden på Vårvärderstorget och tre till medhjälp till detta den 8 augusti i år. Två av dessa fick livstid. De fem dömdes för att ha dödat två personer och ha försökt döda 25 andra. De dömdes mot sitt nekande i tingsrätten. Också grova narkotikabrott plus grova vapenbrott behandlades i förundersökningen.  
11:07
Pojken hade maximal otur för han var bara på besök i lägenheten. Låt inte fler barn sova över hos kriminella! Fast det går väl inte att undvika i Göteborg. Det fanns fem barn till där enligt uppgift från polis och de andra klarade sig.
12:30
Det är konstaterat att det var en handgranat som slängdes in genom fönstret till rummet där pojken låg och sov. 

Här är vad polisen skriver om händelsen. 

13:36
Ahmed Warsame, 25 år, var först med att överklaga domen från tingsrätten redan för drygt en vecka sedan. Han har inte deltagit i något gangsterkrig eftersom han bara hade varit här i en månad innan skjutningen vid Vårväderstorget ägde rum, säger hans advokat. Ahmed Warsame som är skriven på Dimvädersgatan i Göteborg fick livstid och anser sig således helt oskyldig.
20:29
Pojken som dog hette Yuusuf Warsame och kom från England. Hans föräldrar är nederländska medborgare, som bor i Birmingham. Han var på besök hos släktingar tillsammans med sin mamma, syster och bror. De sov alla i samma rum, men de andra i familjen fick endast små skador. Pojken föddes och växte upp i Birmingham, där hans pappa har en mataffär. 
Det här är pojken som mördades.
Han heter Yuusuf Warsame.
Vila i frid lilla barn. 
23.8.2016
Här skriver Daily Mail om det otrygga Sverige där barn mördas med hjälp av handgranater. Och där kan ni se fler bilder på Yuusuf Warsame. Jag bodde själv i Biskopsgården i 20-årsåldern på 60-talet och jobbade på Volvo. Då var det ett samhälle fullt av svenskar, som arbetade varje dag. Själv bodde jag i Göteborg omkring ett år. Sedan flyttade jag till Stockholm igen.

1 kommentar:

 1. Dom som är riktigt farliga idag gentemot den skötsamma medborgaren är politikerna i olika kulörer.Skygglappar verkar i dagens läge vara obligatorisk klädsel för våra folkvalda.Sen står dom på diverse podier och ljuger sig blåa i ansiktet.
  Att inte vara utrustad med verklighetsförankring är tydligen ett verktyg som i det politiska arbetet inte är nödvändigt.
  Tyvärr så tar sig grovt kriminella till sig detta,vilket resulterar i att medborgaren får lida för det.
  Dels så verkar den berömda svängdörren tas i bruk igen.Polismännen hinner ju knappt avrapportera förrän buset är ute på grönbete igen.
  Dels behövs det städas ordentligt i Rikspolisstyrelsen högborg.politikerna i denna sammling borde få respass med avloppsvattnet utan filtrering.
  Görs ingenting inom snar framtid så står samhället som en majbrasa utan släckningsmetod för politisk korrekthet måste tydligen gå före än att skydda dess medborgare.

  SvaraRadera