söndag 28 augusti 2016

Han behöver 60 000 kronor till sin pappas grav

Jag läste en artikel om EU-migranten från Rumänien Alexandro Lautaru i morse om att han behöver 60 000 kronor till sin pappas grav på den fina kyrkogården i Buzau i Rumänien. Han måste bygga en stenpaviljong som kostar så mycket enligt kyrkans krav, säger han. 

Vi får veta att Alexandros pappa dog 44 år gammal i cancer i juni i år och nu är begravd på den fina kyrkogården där det är så stora krav på ett mausoleum. Det ska vara ett hus med tak och detta måste påbörjas inom ett år efter begravningen. Till denna enorma kostnad. Pappan har sexton efterlämnade barn framgår det. Men Alexandro har själv som 24-åring ansvaret för att bekosta denna gravbyggnad. Så framstår det. Han går ut i stor tiggarstil i Helsingborgs Dagblad genom att berätta sin sorgliga historia.

Min mamma dog när hon var 43 år och hade inga som helst krav på sin egen grav. Det är mycket sorgligt att en rumän tror att han måste göra detta för sin pappa. Och ännu tristare om det måste finnas stenhus till döda på en kyrkogård i Buzau. Till en enorm kostnad. Helt klart är att den ortodoxa kyrkan i Rumänien inte är fattig. Den bygger en alldeles ny och stor katedral nu i Bukarest. En av världens största där det ska få plats 6 000 tillbedjare. 

Så här vackra kyrkor finns det i Rumänien. Det är ett rikt ortodoxt land. 


1 kommentar:

  1. Jag ger gärna 60.000 kr till honom.Men det får anstå ett tag
    Måste först upp på vinden och leta rätt på Monopolspelet och damma av sedlarna.

    SvaraRadera