lördag 27 augusti 2016

Björn Skifs sjuk

UPPDATERAT
Björn Skifs svimmade och fick högt och lågt blodtryck om vartannat och ligger på sjukhus nu för att ingen vet riktigt vad det är frågan om. Så konstigt när kompisarna jag minns och som är från 40-talet verkar att bli gamla. Vi som var de första tonåringarna som levde ett annat liv än föräldrarna och inte ville bli vuxna eller gamla. Vi blir det ändå. Sjuttsingen. Björn Skifs som är yngre än jag. Kring ett och ett halvt år. Inte har jag svimmat och hamnat akut på sjukhus inte. 

Björn Skifs uppe till vänster i
bandet Slamcreepers. 
Han och kompisen Tommy Körberg har gjort ett framträdande på Sollidens scen på Skansen för att uppmärksamma att det är 50 år sedan de stod där första gången tillsammans. Det var i augusti 1966 som Björn Skifs och Slamcreepers vann Skansens stora popbandtävling. Tommy Körberg och hans band Maniacs kom tvåa. Två konserter är nu inställda. Björn Skifs får inte stå på scenen för läkarna. Tommy Körberg är två och ett halvt år yngre än jag och still going strong. Femtio år går så fort. Minnena är många.
19:17
Pokalen som han och Slamcreepers vann då kan han ha som urna snart, säger han i en intervju inför framträdandet på Sollidenscenen. P4 Stockholm överraskade honom med att ha tagit med pokalen från Vansbro kommunhus, där den stått sedan 1966. Skoja inte ens om sånt. Pokalen som urna. Det kan ta en ände med förskräckelse. 
30.8.2016
Björn Skifs skriver på facebook och beklagar att han blev tvungen att ställa in helgen. Han fick först högt blodtryck, men det stabiliserade sig och han kunde genomföra fredagens föreställning. Men sedan svimmade han hemma till följd av lågt blodtryck och föll så olyckligt att han fick hjärnskakning och fick sys i pannan med fyra stygn. Så lördagens och söndagens föreställningar på Solliden fick ställas in. Han tackar för all support och tror att han efter vila snart ska vara på banan igen.

Maniacs nästan omöjliga att känna igen.
Tommy Körberg i mitten.

3 kommentarer:

 1. Jag fick ett blodsockerfall för ett par år sedan, svimfärdig. Frugan ringde efter ambulans. Fick åka till lasarettet med ambulansen. Intressant men något genant, men det får man väl ta på sin jungfruresa med ambulans. Jag stannade över natten på sjukhuset. Men det visade sig inte vara något allvarligt. Blodsockerfallet hade jag kunnat häva med någon godisbit eller ett par sockerbitar. Uppståndelsen var därmed något onödig.
  Rune

  SvaraRadera
 2. https://sv.wikipedia.org/wiki/Tom_%26_Mick_%26_Maniacs

  Du glömde Mick ! Men med ett namn som Michael Johansson
  kan det vara svårt att bli rockstjärna ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen nämnd, ingen glömd. Det var 1966 som sagt som Tommy Körberg vann tävlingen på Solliden då var Maniacs hans band. Det var först året efter som Mick kom med. Här nedan beskrivs Tommy Körberg som monstret, som inte ville veta av Mick sedan han började sin solokarriär.
   http://www.arbetarbladet.se/kultur/tom-dum-mot-mick
   Sanningen ligger väl som alltid någonstans mittemellan. Körberg hade mera drive och ville mer. Uppenbarligen. Tror Mick fortsatte som musiklärare.

   Radera