fredag 26 augusti 2016

Nyhetspanelen vill slopa räntebidraget

UPPDATERAT
I år är den stora chansen att slopa räntebidraget som bara bidrar till att höja priserna på bostäder. Det tyckte Nyhetspanelen i morse i Gomorron Sverige med Ursula Berge, Birger Schlaug och Alice Teodorescu. Programledare var Claes Elfsberg. Räntebidraget har länge varit ifrågasatt för det anses gynna de rika och nu måste vi ta hand om alla fattiga som har invandrat till Sverige. Göran Greider har dessutom tidigare velat "återinföra fastighetsskatten" för att finansiera för de som kommer hit. Men den har aldrig avskaffats och de som inte har räntebidrag får varje år kvarskatt på sina bostäder. Så fungerar det redan nu. Dessutom har knappast nya köpare av bostäder, som är unga, råd utan detta räntebidrag, men de är ju så rika så dessa kan vi bortse ifrån antagligen. 

Den ekonomiska katastrofen lurar om bara några månader och trots att regeringen menar att vi befinner oss i en högkonjunktur och att ekonomin är superstark, så lurar katastrofen rent ekonomiskt bakom nästa hörn. En följd av ett exempellöst mottagande av människor från andra världsdelar och det har gjort att infrastrukturen i landet måste det satsas på mer än någonsin. Överhettning i olika branscher blir en följd av detta. Men det är en ekonomisk bubbla som strax kommer att spricka när kommunerna belastas av det regeringen har beslutat och blir tvungna att höja kommunalskatten för alla invånare. Inte med ören utan med kronor.

För övrigt avhandlades fadäsen på Bokmässan med Nya Tider i Nyhetspanelen och det har där konstaterats att det är skillnad på en moské som har haft en imam inbjuden som tyckte homosexuella skulle dödas och Nya Tider. Detta sades från den privata stiftelsen som står bakom Bokmässan: det är skillnad på folk och folk och särskilt då muslimer. Att bojkotta en moské skulle aldrig gå naturligtvis. Nya Tider har nära kopplingar åt extrema högern påpekade programledaren Claes Elfsberg och här skulle det inte finnas någon yttrandefrihet för sådana var den underförstådda meningen. För denna extrema höger ska hållas kort. Hotet från nazismen och andra världskriget är konkret fortfarande, men inte från extrema muslimer trots all terror.
En glad badbild från Norrland och 1920-talet.
Även män kunde vara påklädda då. 

Jämställdheten var större och
inget var religiösa symboler.

Det tredje ämnet blev burkinin. Ska den få finnas eller inte? Och det tyckte panelen förstås att den skulle göra. Jag skrattade gott i går när en svensk muslimsk kvinna intervjuades i en förort till Stockholm i TV och hon apropå burkinin svarade på frågan om hon simmade med den: "Jag badar inte på allmänna platser." Nähä hade hon då en simbassäng hemma? Hade hon burkinin på då? Eller kunde hon inte simma och nöjde sig med badkaret? Men sådana intrikata följdfrågor fick hon naturligtvis inte. Dock stod hon iklädd något som mycket liknade en burkini där på torget. Kanske är det lösningen för muslimska kvinnor att alltid gå klädda i burkini, då slipper de byta om när de eventuellt ska bada på allmänna platser. Jag gillar när kvinnor klär sig som de vill, vilket muslimska kvinnor också säger att de gör. De har inte ens förmåga eller vill se att de är präglade av sin religion och av de muslimska männen. Sorgligt.

Här skrev jag tidigare om burkinin. Och här om Nya Tider. 

18.00
Inte ens i Frankrike är burkinin nu förbjuden utan det är fritt fram för alla muslimska kvinnor att klä sig för bad. När och hur de vill. Det har högsta förvaltningsdomstolen beslutat. Grattis alla fransyskor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar