måndag 29 augusti 2016

Svenska staten godtar att barn är sexuella

UPPDATERAT
I Sverige är vi fria från kyrkan efter att ha varit bundna till den genom staten i flera hundra år. Religion är en rättighet för individen i vårt land, men inte för kollektivet. Var och en får ha vilken religion den vill: tro på tomtar och troll eller vad som helst. Men det går inte att kräva av kommunen eller staten att de ska skydda dessa tomtar och troll från till exempel kalhyggen. 

När det gäller muslimer har samhället backat från detta. Nu har det blivit godkänt att muslimska flickor får undantas från samhällets regler och inte behöver ha undervisningen i skolan på samma villkor som pojkar. Flickornas kroppar är sexualiserade genom männens betraktande av dem precis som är fallet med de vuxna kvinnornas kroppar. Personligen har jag också blivit utsatt för detta slags stirrande där männen ser på mig som ett byte, något de kan äga. Det var chockerande när jag var på ett bröllop i offentlig miljö att det fanns fullt av dessa jagande mörka män där. Det hade jag sluppit tidigare i mitt då mer än sex decennier långa liv.

Skolinspektionen ger en skola rätt att segregera flickor och pojkar i ämnet idrott och hälsa. I Lärarförbundets tidning tycker de blonda och blåögda (bokstavligen) idrottslärarna Tina Rönnberg och Nina da Mata att det är bra att "deras flickor" får ha det så. I Al-Azharskolan i Stockholm skulle flickorna helt enkelt utebli från undervisningen om de var tvungna att möta pojkar eller en manlig lärare. De vill inte ha heltäckande klädsel när de har idrott. Detta har naturligtvis inte flickorna bestämt själva. Det är deras kulturella religiösa uppfostran som har gjort så att de alltid måste täcka sig i närheten av män. Men tillsammans med kvinnor går det bra att ha annan klädsel.

Så här får inte flickor se ut enligt islam
för alla barn är sexobjekt.
Män och kvinnor är kön i första hand
inte individer. 
Samhället har således godkänt att på denna skola är det inte jämlikt utan där får religionen ta över. De blir lärda att de är kön i första hand och enligt detta stereotypa synsätt är det detta de är och männen har naturlig överhöghet över kvinnorna. Varken män eller kvinnor är individer i synen på dem som sexuella varelser främst. Kvinnor är byten och männen jägare genetiskt sett. Så är synen. Enligt lärarna så är alltid flickorna med på lektionerna och ingen försöker slippa undan när det är uppdelat mellan könen. Jag är själv uppfostrad så att vi hade gymnastik i skilda salar under min skoltid. Flickor för sig och pojkar för sig. Visst klagade vi på mens och illamående för att få slippa. Och denna uppdelning var helt enkelt praktisk och utgick från vad vi skulle kunna som vuxna enligt den könsuppdelning i yrken, som fortfarande finns i samhället, beroende på olika fysiska förutsättningar. Vi dansade på gymnastiken och hörde att pojkarna dundrade omkring i en annan sal.

Män var större och starkare både förr i tiden och är så numera, men maskiner har gjort att alla egentligen kan utföra alla sorters yrken. På 50-talet gjordes det mesta för hand fortfarande när jag gick i skolan och manlig styrka behövdes. Dock förblir könsuppdelningen än i denna dag ganska intakt också i Sverige. Av gammal tradition. Men att utgå från att undervisning ska vara olika för att vi är av olika kön och det ena är det som har makten över det andra och att alla är totalt sexualiserade från födseln är fullkomligt idiotiskt. Det är ett sådant synsätt som pedofiler har. Varför ska ett samhälle godta det?
19:08
Skolan hade presskonferens på eftermiddagen i dag och det är eleverna själva som efterfrågar denna uppdelning sade rektorn. Skolan har inte gjort något fel. De kvinnliga eleverna vill kunna ta av sig sjalen. Jo det borde absolut uppmuntras. Inte bara på denna ynka idrottstimme i veckan (när jag gick i skolan hade vi tre timmar i veckan). Eleverna borde undervisas om hur de kan bli sekulära fast de har muslimsk bakgrund. Så de kan slippa sjalen för evigt. Lagstiftningen ska nu ses över lovar utbildningsminister Gustav Fridolin och Olle Burell Stockholms skolborgarråd stämmer in i kritiken.2 kommentarer:

 1. Försöker minnas men tror att gymnastiken var gemensam innan
  högstadiet och att det var först där som det fanns flera olika
  lokaler att hålla sig i ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. I småskolan hade vi inte gymnastik för det fanns helt enkelt inte en gymnastiksal i den skolan. Den byggdes senare. Vi var ute på rasterna och lekte, dansade då också vi flickor. Precis som vi hade gjort innan skolan på den tiden när det inte fanns dagis utan vi måste hitta på lekarna själva. Pojkarna slogs för att hävda sig. Det gjorde inte vi flickor förstås. Fritis fanns inte heller.

   Radera