onsdag 22 februari 2017

Bråk mellan tiggargrupper

UPPDATERAT
I Jörlanda, Stenungsund på Västkusten överfölls tre tiggare, två män och en kvinna, med tillhyggen för att de förmodligen hade gett sig in på andra tiggares revir. Så spekulerar polisen åtminstone. De två männen fördes med ambulans till sjukhus för de hade blivit attackerade på huvudena med sårskador som följd. Svart mercedes skåpbil efterlyst. Ingen gripen. Tråkig utveckling att tiggare slåss om platserna. 

Socialdemokraterna vill inte förbjuda tiggare. Det framkom i går, men de vill minska tiggeriet genom att det ska bli lättare att avhysa dem från privat mark och när de är ordningsstörande. Jag tycker det är jobbigt att panta flaskor för då kommer det alltid in en tiggare och ställer sig bakom och vill ha kvittot eller flaskorna på ICA i Mölnvik på Värmdö. Det är uppenbarligen privat mark inne i affären. Och jo det var ICA här också i Jörlanda. Favoritbutik.

Här skrev jag tidigare om tiggare och om idén att få licens som tiggare. 

23.2.2017
Se upp för det här paret som åker runt och stjäl från pensionärer. De slår till också när pensionärer pantar flaskor. De har tagit sig runt i Europa på det viset. De har erkänt en del brott, men också sagt att de var här för att tigga och arbeta. De stals kvinnans handväska. 
26.2.2017
Regeringen ska göra det lättare att få bort romska tiggares bosättningar. De ska inte längre behöva identifieras, utan ska lättare avhysas. Sent ska syndaren vakna kan man säga. Det tog hur lång tid som helst att få bort det stora tältlägret i Malmö för att de hade hjälp också av extremister som hjälpte dem rättsligt att bo kvar. De höll till och med vanvårade får där. Det var mer än ett år sedan som regeringens utredare konstaterade att det inte var bra med tiggarläger eller kåkstäder. För två somrar sedan fanns det kring 300 illegala bosättningar i landet. 
Här slår paret till när en kvinna pantar burkar och flaskor.
Detta var på Coop i StenungsundInga kommentarer:

Skicka en kommentar