fredag 3 februari 2017

Så här spricker Alliansen

UPPDATERAT
Moderaterna och kd vill regera med hjälp av sd efter nästa val medan centerpartiet och liberalerna vill vara med socialdemokraterna. Så ser det ut nu och det är bra att väljarna får veta i god tid vart partierna är på väg. Så de vet hur de ska rösta. Sprickan i partierna är total verkar det och enligt den senaste mätningen som Aftonbladet/Inzio har gjort vill de borgerliga väljarna regera åt höger. Hela 65 procent säger att de som i dag tänker rösta på moderaterna eller kd vill slå sig ihop med sd. 

Allt handlar om valtaktik och ifall Alliansens fyra partier skulle bli mindre än de rödgröna. För att få makten tas då sd in i värmen. Bland centerpartister och liberalerna är 51 procent för att regera med socialdemokraterna. Det är kanske på tiden att verkligheten slår igenom också hos partierna. Och att ett nytt landskap visar sig. Men mycket kan fortfarande hända eftersom det inte lär bli val förrän nästa år.
11:29
Kent Ekeroth har blivit en politisk belastning att hantera för Jimmie Åkesson nu när Ekeroth står åtalad för misshandel. Ekeroth står för allt som jag inte gillar med sd, aggressiviteten och våldet. Det killiga gänget. Dags att byta stil om moderaterna ska kunna samarbeta med dem. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar